Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Norrköpings julbord får godkänt

NORRKÖPING: 17 anmärkningar på 118 rätter. Det blev resultatet när kommunen testade Norrköpingskrogarnas julbord. Inget prov var otjänligt.

Julskinkan fick anmärkning på fler av Norrköpings julbord när miljö- och hälsoskyddsinspektörerna tog prover. Foto: Scanpix

Julskinkan fick anmärkning på fler av Norrköpings julbord när miljö- och hälsoskyddsinspektörerna tog prover. Foto: Scanpix

Foto:

Norrköping2006-12-21 15:00
? Helt klart ett godkänt resultat men det går att bli ännu bättre, säger Rickard Enlund, miljö- och hälsoskyddsinspektör.
Under några veckor har miljö- och hälsoskyddskontorets inspektörer tagit prover på olika julbord runt om i stan. De har testat julskinka, sylta, ägg, grädde och mycket mer. Och igår var resultaten på de flesta proverna klara.
Det visade sig då att flera restauranger klarade sig helt utan anmärkning. Men 18 provsvar var tjänliga med anmärkning.
? Där finns saker som går att förbättra. Maten är inte en hälsofara, men den kan bli om inget görs, säger Rickard Enlund
Skinkan har fått flest anmärkningar - på fyra olika restauranger. Tätt följd av sylta, gravad lax och ägghalvor.
Anmärkningarna gäller ett flertal restauranger.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om