Norrköpingfilm ska till Venedig

Filmen Dogborn, som spelades in i Norrköping våren 2021, kommer att visas på Venedigs filmfestival.

I en av huvudrollerna i Dogborn ser vi artisten Silvana Imam, som här gör sin debut som skådespelare.

I en av huvudrollerna i Dogborn ser vi artisten Silvana Imam, som här gör sin debut som skådespelare.

Foto: Pontus Lundahl/TT

Norrköping2022-07-30 20:00

Regissören Isabella Carbonells långfilmsdebut Dogborn får världspremiär på Venedigs filmfestival. Filmen som spelades in i Norrköping våren 2021 med stöd av Norrköpings filmfond är ett spänningsfyllt drama om ett tvillingpar i samhällets utkant som dras in i kriminalitet. I en av huvudrollerna ser vi artisten Silvana Imam, som här gör sin debut som skådespelare.

– Det är nog varje regissörs dröm att verkligen kunna nå ut till människor med sin berättelse. Därför är det så fantastiskt jäkla glädjande att få visa Dogborn i Venedig, då det innebär en chans att nå ut till fler människor än jag vågat hoppas på. Filmens karaktärer har väntat i många år på att få kliva fram i rampljuset och jag kan inte tänka mig en bättre plattform än denna, säger Isabella Carbonell som skrivit och regisserat filmen.

Dogborn är Isabella Carbonells debut som långfilmsregissör, och den ska nu visas på i Venedig i sektionen Settimana Internazionale della Critica (Internationella kritikerveckan).

Dogborn är skriven och regisserad av Isabella Carbonell och producerad av Momento Film, av producenterna Farima Karimi, Erik Andersson och David Herdies, i samproduktion med NonStop Winning Formula, Läsk och Karimi Film. Filmen är gjord med stöd från Svenska Filminstitutet, Norrköpings filmfond och SVT, och med utvecklingsstöd från Sthlm Debut och La semaine de la critiques Next Step.

Venedigs filmfestival går av stapeln 31 augusti – 10 september. Filmen kommer sedan att få svensk biopremiär under våren 2023.

Regissören Isabella Carbonells långfilmsdebut Dogborn får världspremiär på Venedigs filmfestival.
Regissören Isabella Carbonells långfilmsdebut Dogborn får världspremiär på Venedigs filmfestival.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!