Nordbeck ska ta chansen

SPORTEN: David Nordbeck har väntat, kämpat och längtat. Skadefri och från start ska mittfältaren vinna tillbaka sin plats på mitten. - Jag ska ta min chans, säger 28-åringen.

Äntligen från start. David Nordbeck får chansen mot AIK i kväll.

Äntligen från start. David Nordbeck får chansen mot AIK i kväll.

Foto:

Norrköping2007-05-24 06:00
David Nordbeck har - med undantag för cupmötet mot Runtuna i april - inte spelat en tävlingsmatch i A-laget på sju månader.
Då stod redan degraderade Qviding för motståndet.
I kvällens comeback får han äntligen andas hetluft när AIK kommer till Idrottsparken.
- Kul att få chansen, det var ett tag sen sist. Självklart har det varit en jobbig period. Får man inte spela är det psykiskt påfrestande, säger 28-åringen.
Halvåret efter första säsongen i IFK Norrköping har mestadels handlat om rehabträning och bli kvitt sviterna efter ljumskbråcket.
Under samma period plockade klubben hem Magnus Samuelsson och Mikael Blomberg - och försvårade markant möjligheterna till spel.
Mats Jingblad har dessutom valt att matcha moldaviern Petru Racu före Nordbeck både mot Häcken och senast mot Öster.
- Inget konstigt att klubben värvade mittfältare. Vi tappade flera starka namn som var tvungna att ersättas för att vi ska kunna gå upp, menar David.

"Enklare att lyckas"
Att förutsättningarna till spel är helt andra i år skrämmer inte.
Med den fina inledning IFK haft på året har det inte heller varit läge att möblera om i startuppställningen.
Fram till nu.
- Jag ska chansen. Jag har hela tiden vetat att den kommer förr eller senare, det gäller bara att vara beredd att ta den. Att laget har gått bra gör det enklare för mig att gå in och spela bra.
Vad blir det för match mot AIK?
- Det beror till viss del vilket lag de kommer med. Men vi är sugna på att ge järnet, jag tror på en bra match. AIK behöver en seger för att få lite lugn i leden.
- All press ligger på dem.
Mats Jingblad upplever en främmande situation med en diger frånvarolista.
Samtidigt är han spänd på att se Nordbeck i matchsituationer och släpper unge Linus Hellman som högerback.
- Vi är absolut inte slagna på förhand, men det krävs att vi minimerar våra egna misstag. Bakåt måste vi hålla i hop och inte sälja oss, säger IFK-tränaren.

IFK:s lag: Sasa Sjanic - Linus Hellman, Anders Whass, Kristoffer Arvhage, Mikael Roth - Viktor Rönneklev, David Nordbeck, Richard Spong, Eirik Dybendal - Stefan Thordarson, Gardar Gunnlaugsson.

----

3 000 biljetter var sålda i förköp i går eftermiddag.
IFK hoppas på en publiksiffra upp mot det dubbla.
- Match är oerhört svårtippad publikmässigt. Svenska cupen lockar lite mindre än serien, samtidigt är det AIK som kommer på besök. Vädret ser ut att bli ganska bra, vi hoppas på på närmare 6 000 besökare, säger marknadschefen Fredrik Ringborg.

-----

IFK:s bortamatch mot Häcken flyttas. Nytt speldatum är 27 augusti.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om