Stor bilsamling på parkering på Ingelstaområdet

Flera polispatruller befann sig på platsen och blockerade gatan för snabbkörning. Ingen misstänks för brott i samband med bilsamlingen på lördagskvällen.

Stora bilsamling på Ingelsta-området på lördagskvällen.

Stora bilsamling på Ingelsta-området på lördagskvällen.

Foto: Ulf Wigh/Wighsnews

Norrköping2024-09-07 22:44

Enligt uppgifter till NT handlar det om ett par hundra bilar på den aktuella parkeringen och de flesta är epa-traktorer.  Ett par polispatruller är på plats och blockerar så att det inte går att köra racing på gatan.

På söndagsmorgonen bekräftar polisens presstalesperson Angelica Forsberg att polisen varit på plats.

– Folk har hört av sig till oss om hög musik och liknande. Vi har varit där och pratat med personer, säger hon.

Kvällens stora samling bilar och människor har inte lett till några brott.

– Jag kan inte se att det genererat någon anmälan eller brottsmisstanke, säger Angelica Forsberg.

undefined
Polis blockerar vägen vid parkering på Ingelsta-området.

Efter bilträffen mötte Sara Valund och de övriga i Nattvandring Åby upp flera av ungdomarna på City Gross-parkeringen, där de brukar träffas på lördagskvällar.

– Vi har fått en förfrågan från arrangörerna till bilträffarna om att hjälpa till, men det säger vi nej till. Vi uppmuntrar inte ungdomarna att samlas på de här parkeringsplatserna, för de får ju inte vara där. 

– Jag förstår att polisen och butiksägarna inte vill att ungdomarna hänger där. Men vi är där för att det ska finnas vuxna på plats. Vi vet ju att ungdomarna kommer att hänga där ändå, säger Sara Valund.

Vad är din uppfattning om lördagens händelse?

– De här bilträffarna arrangeras första lördagen i varje månad. Ungdomarna kommer från hela stan och den här gången var det även ett gäng från Nyköping som deltog. Min uppfattning är att det var lugnt, det var inte mer alkohol eller musik än tidigare träffar. Det kom exempelvis bara musik från en bil.

undefined
"Majoriteten vill bara träffas, hänga och umgås. Kruxet är att det finns ingenstans att vara", säger Sara Valund i Nattvandring Åby.

Varför hänger de på parkeringsplatser där de inte får vara?

– Kruxet är ju att de har ingenstans att ta vägen med sina bilar. Jag pratade med en kille som inte gillar att man dricker alkohol, det hör inte ihop med bilar. Han letar efter något ställe att vara på, typ Bråvallaområdet, som skulle kunna användas som träffpunkt för de som vill ha med sina bilar, säger Sara Valund.

Hur ser du på de här samlingarna?

– Majoriteten vill bara träffas, hänga och umgås. Det finns givetvis de som dricker alkohol, men det är sällan det spårar ur. De som kör bilarna har inte druckit alkohol. Med tanke på att det är så många ungdomar som träffas på en sådan liten plats tycker jag det är imponerande att det inte blir mer kaos, säger Sara Valund.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!