Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

När 3 185 gäster fick mål i mun

NORRKÖPING
3.185 ? där har ni nya rekordet för antalet luncher på Louis De Geer, för så många serverades nämligen igår vid Matematikbiennalen.
- Har man bara duktiga medarbetare och en väl fungerande organisation så går det alldeles utmärkt, menade Lennart Polhammar som driver restaurangen tillsammans med brodern Håkan och Leif Eriksson.

50 servitörer skötte serveringen av rekordlunchen med nästan 3.200 gäster i De Geerhallen igår. Det gick verkligen på löpande band!
FOTO: ROBERT SVENSSON

50 servitörer skötte serveringen av rekordlunchen med nästan 3.200 gäster i De Geerhallen igår. Det gick verkligen på löpande band! FOTO: ROBERT SVENSSON

Foto: Fotograf saknas!

Norrköping2002-01-26 00:00
Man slogs faktiskt av det lugn som rådde både inne i köket och bland serveringspersonalen, trots rekordsiffrorna.
- Vi har en väl intrimmad organisation och jag tror vi kommer upp i cirka 15.000 serverade måltider bara de här dagarna under Matematikbiennalen, säger Lennart Polhammar
Och platschefen Liselotte "Lottis" Andersson är lite av spindeln i nätet:
- Vi har bra resurser själva, när det gäller glas, porslin, bestick, stolar och bord, men vid den här rekordlunchen har vi måst hyra in både det ena och andra för att det skulle räcka till.
- Och när det gäller personal har vi 50 som serverar lunchen och 80 som serverar på den bankett på fredagskvällen, som vi har för cirka 2.000 gäster, som det är mycket folk i rörelse, både angående gäster och personal.
Kökschefen Hans-Ove Nilsson lägger till att många ville ha annan mat än laxen:
- Vi serverade cirka 100 avvikande luncher till bland annat vegetarianer, äggallergiker, glutenallergiker med mera.
Bankettmiddagen bestod av följande rätter:
Smördegsbouche med kräftstjärtar och krasse samt creme fraiche till förrätt samt fläskfilé med balsamico-sky och potatisgratäng till varmrätt.

<b>Nöjd general</b>
Angående själva biennalen är Peder Claesson, 67, Linköping och organisationskommittén nöjd så här långt:
- Vi har över 300 föreläsningar och hittills har bara en spruckit, där föreläsaren inte kom, så man får nog vara nöjd ändå, säger Peder Claesson som var med och arrangerade sin första biennal 1980 och nu gör sin sista:
- Ja, nu blir det pension även från biennalen och det känns skönt efter alla år och allt slit som det trots allt är med ett sånt här arrangemang.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om