- Ja, vi har bryggt vårt eget öl. Det är ett samarbete med ett småländskt mikrobryggeri som heter Ängö, säger restaurangchefen Johan Ingvarsson.
Varför brygger ni ett eget öl?
- Det var så att vi var på studiebesök nere på Ängös bryggeri. Vi har redan flera av deras ölsorter här och det verkade som en kul grej. Det hela ledde till ett samarbete mellan oss på Munken och bryggeriet, säger han.
Var det viktigt att det blev rätt sorts öl?
- Vi ville ha ett publikt öl som passar alla och som går att ha till mat, dessutom ville vi ha en viss fruktighet. Vi fick vara med i hela processen, säger Johan.
Behöver ni ett eget öl för att sticka ut?
- För att sticka ut? Nej, vi har många sorter att erbjuda våra gäster, det var mest en kul grej för oss. Vi har ett gediget intresse och det verkar vara uppskattat hos kunderna. Vi försöker rotera ölsorter för att variera och kunna erbjuda något nytt. Vi vill fortsätta hålla en hög nivå, och i helgen avtäcker vi vårt egna öl och provningen är fullbokad, säger Johan.
Har pubintresset ökat menar du?
- Folk som kommer hit vill framförallt ha pubstämning. Då kanske vi är med och ökar intresset för öl, men de svenska mikrobryggerierna går för fullt har vi märkt. Det går knappt att hålla i sortimentet, det tar slut så snabbt hos bryggerierna, säger Johan.
Har det blivit trendigare med öl?
- Trendigare vet jag inte, men gästerna är betydligt mer kunniga än när vi öppnade för ett par år sedan. Jag kan märka att intresset har ökat. Det beror kanske på att vi försöker lära gästerna lite när de frågar och att det finns fler mässor runt omkring i landet. Det är inte ofta folk frågar efter en stor stark längre, säger Johan