Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Missade prispallen

Olle Isaksson från John Bauergymnasiet kom fyra i tävlingen Årets kockelev som avgjordes i Örebro igår. - Det känns sådär. Det fanns många saker som jag kunde ha gjort bättre, men det var ändå kul att tävla, säger Olle.

Foto: Titti Olovsson

NORRKÖPING2009-03-19 22:11
Förutom kravet att svensk rimmad fläsklägg samt minst en ekologisk mejeriprodukt måste ingå i receptet, var det helt upp till eleverna i tävlingen att själva ta fram en modern varmrätt på temat "svensk mattradition med hållbar framtid".- Jag kan inte skylla på någonting, men fläsklägget var ett helt annat än det jag tränat på. Det hade inte rimmats på samma sätt och det känns litet tråkigt, men det borde jag kanske ha tagit reda på, säger Olle Isaksson självkritiskt.Ändå tycker han att tävlingen Årets kockelev 2009 var både givande och rolig. Bland annat tyckte han det var kul att träffa alla tävlingsdeltagare och mästerkockarna i juryn så som t ex Stefano Catenacci, kökschef på Operakällaren och Johan Jureskog, kökschef på Rolfs kök.Givande feedback
- Det var väldigt givande att få feedback. De tyckte att helheten var en bra rätt, men de tyckte samtidigt att jag hade gjort det litet för enkelt med bogen och aladåben såg de som en onödig geléklump.Även om Olle Isaksson inte själv är nöjd med sin fjärdeplats är läraren Åsa Becker, som uppmande eleverna att söka till tävlingen, mycket stolt över hans prestation.Alla finalister i den riksomfattande tävlingen belönades med ett set fina kockknivar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om