Mindre personal - dyrare entré till badhuset
Den privata entreprenören ISS vill få en tydligare hälsoprofil på Centralbadet, höja entréavgiften och se över personalstyrkan. Regionchef Mikael Andersson, ISS, bekräftar att stora sparkrav riktas mot verksamheten och att uppsägningar inte kan uteslutas.
Ska få en "tydligare hälsoprofil". FOTO: JANNE FORSBY
Foto: Fotograf saknas!
- Vi har jämfört med andra bad, hur det ser ut, t ex i Linköping och på andra ställen. Prissättningen ligger ganska mycket lägre än den gör på andra bad, säger Mikael Andersson, regionchef vid ISS Facility Services.
Stora sparkrav
Han menar att förändringar och nytänkande på Centralbadet är nödvändigt. "Dagens situation är inte hållbar", skriver han till kommunen. Det går inte med de förutsättningar som finns idag att driva Centralbadet utan att förlora stora pengar, menar ISS, som är ett vinstdrivande företag. Den rena förlusten varje år är minst två miljoner kronor.
Stora sparkrav har riktats mot Centralbadet sedan nyår, bekräftar Mikael Andersson som inte vill gå in på några siffror. Han utesluter inte uppsägningar.
- Vi gör en översyn av personalläget. Vi ska inleda förhandlingar med facket.
Centralbadet har inte haft den besöksutveckling som ISS räknat med, trots ombyggnaden med nytt äventyrsbad. Visst har äventyrsbadet dragit fler besökare, men inte tillräckligt många, menar Mikael Andersson, som tror att det faktum att plaskbassängen för små barn varit ur funktion spelat in.
Satsa på hälsocenter
För att locka fler besökare vill Mikael Andersson skapa en tydligare hälsoprofil för badet, med en relaxavdelning på nedre våningen.
- Vi vill satsa på någon form av hälsocenter.
I dag finns det redan en motionsanläggning med gym, cykling och yoga, samt s k floating.
Mikael Andersson vill också ha en hälsoprofil på restaurangen som idag drivs av NKK. Serveringen idag består av fika, hamburgare och korv. Andra tankar är att få in aktiviteter som konserter i huset, och att ta upp en diskussion om NKK:s vattentider som under vissa tider blockerar möjligheten att ta emot motionssimmare.
Trots att kommunen satsat över 60 miljoner kronor på Centralbadet finns det fortfarande brister i huset, som nu ska åtgärdas av kommunen. Mikael Andersson menar att badet borde kunna uppfattas mycket mer positivt av Norrköpingsborna än fallet är idag. Han vill ha en hyresreducering av kommunen för att kunna utveckla Centralbadet.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!