Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Mimmi tog steget till eget

Mimmi Pettersson tog steget och startade eget. Sedan april 2008 driver hon Mimmis Visthus i kvarteret Knäppingsborg. Nu har verksamheten tre anställda och ytterligare fyra inhoppare. Dessutom planerar hon att utöka verksamheten. - Nyföretagarcentrum fick mig att tro på mig själv. Därför vågade jag ta steget, säger hon.

Foto: Kjellberg Anita

NORRKÖPING2009-01-20 03:00
Mimmi Pettersson hade tänkt och funderat länge på att bli sin egen. Tidigare har hon arbetat som kock och styckmästare i butik, men hon kände ett behov av att kunna påverka mer själv. Så för två år sedan ungefär tog hon kontakt med Nyföretagarcentrum i Norrköping.- Jag fick jättemycket hjälp av dem, men också mycket hemläxor. De gjorde en detaljerad genomgång av min idé. Skulle det verkligen finnas tillräckligt med kunder? Skulle min idé verkligen bära sig, frågade de. De gav mig bra vägledning och satte tryck på mig att klara det själv.Hon gjorde en budget, bollade idéer och fick gå en starta eget-kurs som betydde mycket för henne.I april förra året blev hennes företagsidé så verklighet till slut. En kombination av restaurang, kafé och butik.- Det är hemlagat, utan tillsatser, ekologiskt och närodlat. Det är min idé och den verkar ligga rätt i tiden. Dessutom hade jag turen att få mina lokaler i det här underbara kvarteret, säger hon.Mycket arbete
Livet som småföretagare innbär mycket arbete.- Jag arbetar ungefär 100 timmar i veckan, så det vill till att älska det man gör, säger hon.Hon beskriver sin verksamhet som framgångsrik nu, men det har funnits tider av tvivel om det hela skulle bära sig ekonomiskt.- Jag hade ju aldrig drivit ett företag själv förut. En annan sak som varit lite svår är att gå från att vara anställda till att vara chef. Det är en ovan situation för mig. Jag vill vara vän med alla, men det går kanske inte alltid, säger hon.Trots att inte ens ett år gått sedan starten märker hon att lokalerna inte riktigt räcker till för efterfrågan.- Det är stor efterfrågan på catering, och det räcker inte riktigt mitt kök till nu. Så jag ser mig om efter ytterligare en lokal för att kunna laga mer mat, säger hon.Och även om hon naturligtvis måste klara sig ekonomiskt på sin verksamhet ser hon den inte bara som en födkrok.- Det jag gör här ger så mycket mer tillbaka än bara pengar, säger Mimmi Pettersson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om