Så gott som alla, som figurerar här, ersätts enligt det gamla system, som gällde fram till år 2003. För några av senare avgångarna handlar det om en mix av det gamla och det nya systemet.
Beräkningsgrunderna för den här typen av pension, som det kallas, är komplicerade. I princip styrs de dels av inkomsten, dels av antalet år som man haft sina till pension berättigande kommunala uppdrag. För full ersättning krävs 12 år.
En skillnad mellan det gamla och det nya systemet är, att det nya inte berättigar till någon ersättning, innan den avgångne fyllt 50.
Oavsett ålder
Det gamla systemet, som de allra flesta alltså omfattas av, berättigar till pension så snart man slutar, och det oavsett ålder. Vederbörande garanteras en viss minimiinkomst livet ut. Dock frånräknas först de övriga inkomster, lön likaväl som andra pensionspengar, som personen ifråga har.
Folkbladet har tagit fram siffror på pensionerna, som Norrköpings kommun betalar ut till sina avgångna kommunalråd och oppositionsråd.
Vi har fått siffrorna för vad kommunen ska betala ut den här månaden. Eftersom de aktuella personerna övriga inkomst kan variera, så varierar också de här pensionsutbetalningarna. Men kring de ca 300 000 kr, som är noteringen för januari, bör det väl kunna röra sig annars också.
Den nämnda 50-årsgränsen har hittills spelat en obetydlig roll, eftersom samtliga som nu får pension av olika storlekar är över 50.
Med ett undantag - nämligen kommunstyrelsens nyligen avgångne ordförande Mattias Ottosson (S), som inte är mer än 39 år. Han får nu, tack vare att han också sorterar under de gamla reglerna, 31 447 kronor. Detta benämns då, eftersom Ottosson inte är ålderspensionär, för visstidspension.
Han får mest
Men mest av alla får Jörgen Rundgren (M), närmare bestämt 35 399 kronor. Att han får mer än Ottosson kan förklaras med, att han kan rada upp de maximala tolv åren - medan Ottosson bara har drygt nio.
Som "tvåa" kommer Rita Lundin-Eklund (S), som avgick 2006 efter 12 år som kommunalråd. Hon får den här månaden 33 659 kronor. Ottosson är trea, och det är då dessa tre som får över 30 000 kronor.
På fjärde plats kommer förra kommunalrådet samt även kommunfullmäktiges ordförande Ulla Petterson Carvalho (S). 28 358 kronor är vad hon får från kommunen denna månad.
Sedan är det ett skutt ner till 18 958 kronor, vilket är vad Stefan Hagfeldt (M) får. Hagfeldt var det ledande kommunalrådet under det borgerliga kommunstyret 1991-94 samt har ett antal år som oppositionsråd.
Har inget annat
Varför de fyra första får så mycket mer än alla andra är inte svårt att förklara. De har inga andra, eller i varje fall ytterst små, andra inkomster som ska räknas bort.
För Ottossons och Rundgrens del torde detta förklaras med, att de ännu inte hunnit komma igång med sina nya verksamheter. De slutade som kommunalråd den 1 november.
Lundin-Eklund och Petterson Carvalho är båda 62 år men har tydligen inga andra större inkomstkällor. Vanlig ålderspension har de ju heller inte börjat få.
Det har däremot en hel drös äldre kommunalråd/oppositionsråd från 1980- och 1990-talen, i några fall även 1970-talet.
F d ordföranden
Efter Hagfeldt hittar vi där först två andra f d kommunstyrelseordförande - nämligen Kaj Krantz (S) 17 290 kronor i januari och Karl-Erik Wernersson (S) 15 498 kr.
Därefter följer Arne Jonsson (C) 13 807 kronor, Rune Rosenqvist (S) 13 672 kronor, Sture Jönsson (FP) 13 200 kronor, Jan-Olov Johnson (S) 12 077 kronor och Majlis Alm (S) 11 812 kronor.
Och sedan några, som har klart lägre än så - beroende på, att de inte tjänstgjorde så länge.
Bland 2000-talets avgångar är det, frånsett de redan nämnda, kristdemokraternas Margareta Ericsson som får ut mest: 15 005 kr där.
Den ende som helt och fullt omfattas av de sedan i januari 2003 gällande nya reglerna är Stefan Arrelid (MP). Som kommunalråd 2006-2010 och 50 fyllda får han nu 9 709 kr i visstidspension - som det alltså, lite oegentligt, heter.
De får inget
Två på listan, som ändå inte får ett rött öre, är EU-parlamentarikern Göran Färm och f d statsrådet, ambassadören m m Maj-Inger Klingvall (båda S). De har redan för mycket för att komma ifråga för kommunens ersättning.
En som överhuvud taget inte finns med på listan är förra ordföranden för kommunstyrelsen, och tillika kommunalrådet, Gunnel Gennebäck (S).
Men hon avgick våren 2001 redan efter lite drygt ett år på posten. Och då blir det inget.