Medieteknik i fokus

Medieteknik står i fokus på Campus Norrköping de här dagarna. Orsaken är de så kallade Medieteknikdagarna som arrangeras onsdag och torsdag.

Studenten Adam Morén, till vänster, träffar Niclas Hultberg och David Stenbeck från konsultföretaget HiQ på Medieteknikdagarna.

Studenten Adam Morén, till vänster, träffar Niclas Hultberg och David Stenbeck från konsultföretaget HiQ på Medieteknikdagarna.

Foto: Sören Boström

NORRKÖPING2019-04-04 15:00

– Medieteknikdagarna är den största mässan vi har på Campus Norrköping, säger studenten Adam Morén, som är PR-ansvarig för mässan.

– Förra året hade vi över 500 besökande studenter och över 40 företag närvarande, som stod på mässan och i år tror jag vi slår rekord igen.

Vad är då grundtanken med mässan?

– Den är till både för oss studenter och företag i Norrköping med omnejd.

– För studenterna handlar det om att försöka få inspiration och impulser från de gästande företagen, angående vad man kan tänka sig jobba med i framtiden.

– Dessutom knyts många kontakter mellan oss studenter och företagen, som i bästa fall kan leda till både sommarjobb och vanliga jobb, när vi tagit examen här. Och kanske även exjobb, det vill säga praktikjobb som vi gör ute på företag femte och sista året på vår utbildning.

Faktum är också att det är 19:e året som mässan arrangeras, sedan starten 2001.

Har den förändrats mycket under åren?

– Nu har ju inte jag varit med så länge, säger Adam Morén, men visst har mässan utvecklats och förbättrats under årens lopp. Vi försöker hela tiden att tänka i nya banor och från och med i år är vi ett miljömärkt event, där vi försöker minska utsläppen som en sån här mässa har. Dessutom arrangerar vi många spännande föreläsningar.

Niclas Hultberg från it- och konsultföretaget HiQ sa så här:

- Det är värdefullt för oss att få komma hit och träffa studenterna, så vi får lära känna varandra, eftersom vi kanske ska jobba ihop i framtiden.

Medieteknikdagarna är den största mässan på Campus Norrköping.
Medieteknikdagarna är den största mässan på Campus Norrköping.
Medieteknikdagar

Det är ett ideellt arrangemang dravet av och för studenter.

Medieteknikdagarna 2019, anordnas för 19:e gången på Campus Norrköping.

Syftet är att knyta kontakter, mellan studenter, medietekniker ute i arbetslivet och företag inom branschen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om