På Hospitalsgatan avlöser småbutikerna varandra. Prylar, möbler, symaskiner, hattar och mattor.
Mitt i småföretagarnas Mecka ligger Köttbutiken Mejdan. Om man utifrån kastar en hastig blick in i den fyrkatiga lokalen kan den uppfattas som tom och nästan tråkig.
Men sätter man fötterna över tröskeln försvinner den fördomen ganska snabbt.
- Hej, hej.
Sattar AL-Aezi skiner upp bakom köttdisken som nästan är utplockad. Butiken är tillfälligt tom på kunder och han tar sig tid att berätta om affären som är hans liv.
- Vi har shishkebab som är en av våra specialiteter, säger Sattar och rusar genom saloonsdörrarna till butikens förvaringslager.
Han visar upp bricka efter bricka med kalvkött som han själv kryddat med sina egna recept.
Kalvköttet är det som går allra bäst. Dels för att kunderna älskar det men också för att flera restauranger i Norrköping beställer direkt från Sattars lager.
Jobb, jobb, jobb
Sattar är ägare och ensam arbetare i butiken. För att hinna med finns det inget utrymme att fundera. Det är jobb, jobb, jobb som gäller.
- Jag brukar börja vid fyra på morgonen och förbereder allt som måste göras innan jag öppnar vid 10.
Kött styckas och recepten blandas.
Butiken slår han igen vid 18 - men att gå hem då finns det ingen möjlighet till.
- Då måste jag städa och det tar tre, fyra timmar, säger Sattar.
För Sattar är slitet ändå värt. Han har sitt drömjobb - men så har det inte alltid varit.
Kunder i hela Sverige
Tidigare jobbade Sattar som mekaniker på Scania. Men företaget skar ner och jobbet försvann.
- Då tänkte jag - nu ska jag göra det jag verkligen vill, säger Sattar.
Planen att starta eget var igång.
- Jag hade jobbat mycket med kött i mitt hemland och lärt mig massor av släkt och vänner, men för att få starta en köttbutik behövde jag en utbildning här i Sverige också.
Sattar började leta efter en skola som uppfyllde kraven och hamnade till slut på Marieborgs folkhögskola i Norrköping.
- Jag pluggade i två år och bara en månad efter att jag var klar öppnade jag butiken, säger han.
Det är åtta månader sedan och starten kunde inte varit bättre.
- Den här butiken går bra. Runt lunch är det lång kö, berättar Sattar vilket också förklarar varför köttdisken ser tom ut.
Sattar säger att Mejdan är den enda butiken i Norrköping som säljer halalkött - och ryktet om butiken har gått långt utanför stadens gränser.
- Jag har kunder från Linköping, Katrineholm, Stockholm, Södertälje, Söderköping och Finspång.
"God mat"
Salma Qadery är en av de återkommande kunderna. Hon ska göra lammgryta och har bett Sattar skära upp drygt tre kilo.
Sångklingan snurrar igång och Salma försöker överrösta det tjutande ljudet.
- Jag är här väldigt ofta, det är alltid färskt och fräscht kött.
Sattar som just styckat klart köttet hör Salmas sista ord och kontrar.
- Hon är en specialkund. Dessutom lagar hon väldigt god mat.
Khamis Hussien står och rotar blad det frysta halalköttet och förklarar det geniala bakom köttbutiken.
- På Ica och Willys finns det också halalkött men det står inte vilken typ av kött det är.
Det gör det hos Sattar och det är därför Khamis kommer tillbaka gång efter gång.