– Väldigt roligt att vi arrangerar en matfestival igen, efter några års frånvaro av den här festivalen, säger Annelie Svensson, som är ny centrumchef för Mirum Galleria. Jag märker ju nu när jag går omkring i gallerian att det här är ett väldigt uppskattat event, så här infir påskfirandet.
– Visserligen är många människor fredagsstressade, men en hel del tar sig också tid att njuta av de smakupplevelser som en matfestival bjuder på.
Vad är annars det bästa med en sån här matfestival?
– Att den kommer nu precis inför påsken, som ju är en stor mathelg. Då känns det väldigt roligt att vi kan bjuda på en massa gratis smakprover av olika sorters mat, inte minst sill som ju hör till påsken lite extra mycket tillsammans med ägg.
– Många uppskattar ju verkligen det här att få chansen att provsmaka och ju fler sinnen som är involverade i våra event, desto bättre känns det.
Är maten viktig för Mirum?
– Ja, verkligen, för vi är starka på dagligvarusidan och det är ju där vi haft vår allra tyngsta verksamhet tack vare våra matvarubutiker och Systemet.
Har ni fått med lokala producenter från närområdet?
– Ja, bland annat har vi med en glassproducent, köttproducenter och så har vi de som tipsar om påskens godaste sillar och hur man lägger in dem själv, om man vill.
– För barnen har vi ju också möjlighet att de får smaka på sockervadd och marshmallows, doppade i choklad från en chokladfontän.
Det var nog ingen större överraskning att de längsta köerna gick till sockervadden och chokladfontänen...