Arton olika matkulturer finns representerade på marknaden och matentusiasterna i stånden kommer från Europas alla hörn. De verkar gilla Sverige, men affärerna går lite trögt.
- Det är lite segt, men jag hoppas att det kommer mer folk i morgon. Vi är här hela helgen, säger Darius Nowocien från polen som säljer grekiska specialiteter som fyllda oliver och fetaost.
KänguruburgareOstar och korvar i all ära, men det är ståndet med australienska maträtter som är marknadens snackis. Här kan du få en hamburgare gjord på känguru-, krokodil- eller kamelkött.
- Kängurukött är populärt i Sverige, folk är nyfikna och vill prova nya smakupplevelser här, säger Shula Donnely.
Storsäljaren är ändå den klassiska australienburgaren som är gjord på nötkött och serveras med rödbeta, ananas och ett stekt ägg.
Det behövsSussie Mattson jobbar i närheten och är på marknaden och köper lunch. Det blir en vegetarisk potatisgryta från ett stånd som säljer mat från franska alperna.
- Jag tycker att det här är bra, det behövs. Man har ju provat alla lunchställen i stan redan, säger hon.
Lemarchand Bastien i det franska ståndet kommer från Chamonix. Han berättar passionerat om maten från alperna med mycket grädde, ost och örter.
- Jag gillar Norrköping, det är en stor stad, säger han och rör om i sina grytor.
Matmarknaden håller igång hela helgen.