Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Många nyfikna på media och vården

Det var fullsatt när Publicistklubben på tisdagskvällen bjöd in till debatt på Arbetets museum om hur media speglat förändringarna inom vården i Östergötland.

Många kom i går kväll till Arbetets museum för att lyssna till debatten om media och vården. Bland åhörarna fanns Norrköpingsbor, journalister från länet och landstingsanställda. 
FOTO: JANNE FORSBY

Många kom i går kväll till Arbetets museum för att lyssna till debatten om media och vården. Bland åhörarna fanns Norrköpingsbor, journalister från länet och landstingsanställda. FOTO: JANNE FORSBY

Foto:

NORRKÖPING2004-04-21 06:00
- Landstingspolitiken har aldrig varit så uppmärksammad i medier, sa Paul Håkansson (s), ordförande i landstingsstyrelsen.
- Vi håller på med omstrukturering av sjukvården. Vi ser Östergötland som en helhet, sa Håkansson och konstaterade att det inte är många medier i Östergötland som har ett länsövergripande perspektiv. De flesta tidningar speglar bara det som händer på den egna orten, menade han.
När besluten grundlades för ett år sedan, i juni 2003, var bevakningen ganska blygsam. Det var först i ett senare skede som den intensifierades, menade Håkansson. Han tycker i stort att beslutsprocessen skildrats korrekt i media. Under hösten speglade och förstärkte media en lokalpatriotism, och källkritiken gick ned, anser han.
Anna-Lena Sörensson (s), ordförande i landstingets hälso- och sjukvårdsnämnd, kritiserade mediernas ibland bristande saklighet.

"Vi är en lokaltidning"
- Jag tycker att vi på Folkbladet hanterat det här alldeles utmärkt. Vi är en tidning som är stark i Norrköping och Finspång - det är utgångspunkten för en lokaltidning, sa Widar Andersson, politisk redaktör på Folkbladet.
Debatten kom också att handla om vem som har informationsansvar.
Att det inte fanns någon opinion för ett år sedan är väl snarare landstingsledningens fel - inte tidningarnas, menade Hans Stigson, ledarskribent på Norrköpings Tidningar.
Charlotte Palmefors, reporter på Östgöta Correspondenten, tog upp det faktum att det är märkligt att så många inom vården är rädda för att uttala sig, något som Paul Håkansson avvisade och menade att läser man tidningarna ser man att så inte är fallet.
Frågan om kampanjjournalistik kom också upp under kvällen. Hans Stigson på NT menade att de stora demonstrationer som varit för Vrinnevisjukhuset i Norrköping varit spontana reaktioner, inte ett resultat av skriverier.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om