Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Många kommer att behöva stöd

Svenska företag och arbetsplatser förbereder sig nu för att ta emot personal som berörs av katastrofen i Sydostasien. Men fortfarande är det många som är lediga och listan över hur många som berörs av katastrofen är ofullständig.

NORRKÖPING2005-01-04 06:00
Igår påbörjades kartläggningen på arbetsplatserna i Norrköping, men det är ett långsiktigt arbete. Det är långt ifrån en klar bild som kommer fram när Folkbladet kontaktar några av Norrköpings större arbetsgivare. Igår var det några som återvände till sina jobb efter jul- och nyårsledighet och först nästa vecka kan arbetsgivarna se klart om någon saknas och vilka som berörs av katastrofen.
Per-Olov Strandberg, personalchef på Norrköpings kommun, har precis skickat ut mail till alla chefer med information om hur de ska förhålla sig och agera.
- Bland annat talar vi om att de som på något sätt har drabbats ska erbjudas ett antal stödsamtal hos Bråvikshälsan för att bearbeta upplevelser och känslor.
I dagsläget vet han inte om det är någon av kommunens anställda som saknas och hur många som på något sätt berörs av händelsen. Och det gör det så mycket svårare att planera och förbereda den hjälp som kan behövas.

Ingen direkt drabbad
På Holmen Paper har man försökt ta reda på hur många anställda som varit i det drabbade området eller som på annat sätt berörs av katastrofen.
- Ingen är direkt drabbad. Ett mindre antal från Braviken har varit där, men inte varit inblandade i katastrofen, uppger Anders Lyngenberg, informationschef på Holmen Paper.
Här har man egna resurser som kan stötta. För de som känner att de behöver stöd står företagshälsovården öppen och ingen extra beredskap har förberetts.
Migrationsverket har till vardags en krisgrupp som står beredd att rycka in vid svåra situationer, när hot och våld förekommer. Men inte heller där har man ännu någon klar uppfattning om i hur stor omfattning man påverkas av katastrofen.
- Det är svårt att få en överblick. Det är först idag som folk börjar komma tillbaka efter ledigheten, säger Kristina Hwargård, personalexpert på Migrationsverket.
Under gårdagen underättade hon alla avdelningschefer om den krisberedskap som finns tillgänglig. Om det visar sig behövas kommer Migrationsverket även att ta hjälp av företagshälsovården.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om