Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

"Man blir inte mätt av soppa"

Högstadieelever på Hagaskolan gör tummen ner för mer soppa och gröt.  - Det är verkligen ingen bra lunch, säger tre killar i åttan.

Fisk med kall sås är Christoffer Ringqvists favoritmat i skolan.

Fisk med kall sås är Christoffer Ringqvists favoritmat i skolan.

Foto: Forsby Jan

NORRKÖPING2008-08-22 03:00
Soppa och gröt tycker inte killarna i åttan är bra lunch. Det känns mer som frukost, tycker Linus Lundell, Anton Ernfridsson och Christoffer Ringqvist. Vissa dagar hinner de inte äta frukost. Och när de kommer till skolmatsalen och upptäcker att det är soppa blir de besvikna. - Man blir inte mätt av soppa, Christoffer Ringqvist. - Och då blir man på sämre humör och jobbar inte lika bra, menar killarna. Bara tre fiskbitar
På torsdagen är de nöjda med maten som serveras på Hagaskolan. Det är nämligen deras favoritmat nummer ett - fisk med kall sås. - Men tyvärr får vi bara ta tre fiskbitar, säger Linus Lundell. Mellanstadieeleverna får hålla tillgodo med två fiskbitar. Men killarna i åttan gillar även såsen och potatisen som serveras till fisken och på det är det ingen ransonering. Inte än. Att man på sistone har börjat dryga ut köttgrytor med grönsaker gillar inte killarna. "Har vant sig"
Enligt husmor Monica Lundström var det många elever som opponerade sig över det här i början. - Men nu har eleverna vant sig vid att vi blandar i linser och vitkål, säger Monica Lundström. Än så länge serverar husmor skolmaten med stolthet men nu får det vara nog med besparingar, anser hon. - Jag tycker att man borde satsa mer på skolmaten.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om