Nye mäklaren: "Många vill köpa men för få vill sälja"

Norrköpings heta bostadsmarknadvisar visar inga tecken på att kylas av och mäklarna tror på fortsatt goda tider för den som vill sälja sitt hus.

Bostadsmarknaden i Norrköping är fortsatt het, enligt mäklarna själva.

Bostadsmarknaden i Norrköping är fortsatt het, enligt mäklarna själva.

Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX

Norrköping2022-03-07 14:00

Mäklarföretaget Våningen & Villan gör en nysatsning i Norrköping och Felix Åhlén tar över mäklarkontoret på Drottninggatan tillsammans med kollegerna Emma Ivinger och Gustav Azelius.

Att konkurrensen redan är stenhård på bostadsmarknaden verkar inte avskräcka den nye franchisetagaren.

– Jag skulle inte säga att det är antalet mäklarbyråer som gör skillnaden utan snarare antalet mäklare. Norrköping är en av städerna med hårdast utsatt konkurrens bland mäklare, medan antalet registrerade bara ökar i kommunen. Vilket i sin tur gör att det kanske bör etableras nya kontor för att undvika trängseln på ett specifikt kontor, säger Felix Åhlén.

Trion kan komma att förstärkas ytterligare på sikt, avslöjar han.

– Jag och Emma Ivinger har mäklat ett tag i Norrköping, och har skaffat oss ett gediget nätverk här. Gustav Azelius är till en början trainee men är snart färdigutbildad fastighetsmäklare även han, och inom kort siktar vi på att förstärka teamet ytterligare.

Under pandemin rusade priserna på villor, sommarbostäder och bostadsrätter då konsumenterna mer än någonsin prioriterade egna bostaden. Frågan är förstås om priserna för tillfället slagit i taket när folk börjar leva som man gjorde innan covid dök upp på vårkanten 2020.

– Jag tror att priserna kommer hålla sig i jämna vågor, då vi har väldigt många köpsugna köpare men desto mindre säljare. Vilket gör att efterfrågan på de objekt som kommer ut ökar och resulterar i dyrare slutpriser.

Det byggs ju massor i Norrköping – borde inte marknaden kylas av eller är det för dyrt för ”vanligt folk” att bo i nyproduktion?

– Jag vet inte vilka som representerar ”vanligt folk”, nyproduktion passar alla. Det har också visat sig att gamla sekelskiftesvåningarna på exempelvis Söder hamnat på samma priser som Norrköpings nyproduktion. Tycke och smak är alltså det som avgör, menar Felix Åhlén.

Favoritbostad att sälja?

– Självklart finns det lite mer specifika objekt som jag tidigare sålt som jag idag kan anse som några typ av favoriter, exempelvis skärgårdfastigheter i Gryt, gårdar utanför Norrköpings stadskärna och en gedigen etta på Odalgatan. Men jag vill inte påstå att vi är nischade på specifika objekt, vi är ett allsidigt kontor som vill kunna hjälpa till med allt från villor, tomter, bostadsrätter och arrenden.

Felix Åhlén, Emma Ivinger och Gustav Azelius driver mäklarfirman Våningen & villan i Norrköping.
Felix Åhlén, Emma Ivinger och Gustav Azelius driver mäklarfirman Våningen & villan i Norrköping.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!