Bild från förr
Fyra vykort i ett!
Så tänkte väl fotografen, när han tog fyra olika bilder, som fick samsas på ett och samma vykort.
På sätt och vis en bra idé, för man får onekligen mycket information om Lindöbadet på det här vykortet. Ett vykort som troligen är från 1960- eller 80-talet, den period då de här färglagda vykorten, med vågig kant runt kortet, hade sin storhetstid i Sverige.
Längst upp till vänster skymtar vi en regatta med segelbåtar ute på fjärden på Bråviken och i förgrunden en grönskande stig ner till badplatsen.
Uppe till höger håller barnen på att duscha sig rena efter bad och solande. En skön, men kanske lite kall dusch innan det var dags att sola mer eller gå hemåt.
Nere till vänster, ses en "fyra utan styrman" glida fram på ett träningspass. En roddbåt som med stor sannolikhet kom från Norrköpings Roddklubb och hemmabasen på Strömsholmen. I bakgrunden skymtar Djurö kvarn.
Nere till höger har fotografen fångat in en stämningsfull kvällsbild från en utsiktsplats ovanför Lindöbadet. Tagen när alla bad- och soldyrkare gått hem för länge sedan. Endast hundägare är fortfarande ute och rör på sig...
Mitt på vykortet har tillverkaren tryckt dit en bild av självaste "Gull-Olle".
Gull-Olle är den vardagliga benämningen på den förgyllda staty som är fyra och en halv meter hög, och pryder Rådhustornet i Norrköping.
Statyn skapades av Johan Axel Wetterlund år 1910. Den föreställer stadens skyddshelgon Sankt Olof, en norsk kung vid namn Olof Haraldsson, som levde under vikingatiden och senare blev Nordens första helgon och Norrköpings beskyddare.