Lika som bär i konkurs – 20-talet anställda berörs

Flyttföretaget Lika som bär har försatt samtliga sina bolag i konkurs. Förtagets ägare vill inte kommentera konkursen. Men enligt konkursansökan såg inte ägarna någon chans att rädda företaget.

Lika som bärs vd Billy Petersson hänvisar till konkursförvaltaren kring frågor om bolagets konkursansökan.

Lika som bärs vd Billy Petersson hänvisar till konkursförvaltaren kring frågor om bolagets konkursansökan.

Foto: Sören Boström

Norrköping2023-02-14 09:20

Det var under måndagen som Lika som bär lämnade in konkursansökningar i Norrköpings tingsrätt för samtliga sina bolag. Det handlar om bolag etablerade i Norrköping, Linköping, Östersund och Gävle. Men också ett bolag som heter Lika som bär Holding AB som är moderbolag

Exakt varför bolaget har valt den här vägen framgår inte. Men enligt dokumenten till Norrköpings tingsrätt ser inte bolagets företrädare att det går att rädda företaget.

"Flyttfirma Lika som bär AB är på obestånd som inte är tillfälligt och hemställer att Norrköpings tingsrätt omgående försätter aktiebolaget i konkurs", skriver man i sin ansökan. 

– Jag vill och kan inte kommentera något nu. Jag hänvisar alla frågor till konkursförvaltaren, säger bolagets vd och medgrundare Billy Petersson till Folkbladet.

Men vet du vad som händer nu?

– Först ska jag tala med personalen. Men jag vet inte så mycket mer. Jag vet inte hur det går till vid konkurser. Konkursförvaltaren är den som kan svara på frågor.

Kan du säga någonting om konkursen. Ni har ju ändå kämpat många år med företaget?

– Jag kan säga mer sen. Men nu är personalen viktigare, säger han.

Henrik Ringborg är konkursförvaltare på Kihlstedts advokatbyrå. När Folkbladet når honom på tisdagsförmiddagen är hans uppdrag färskt och han säger inledningsvis att han inte kan säga så mycket.

– Jag fick uppdraget under måndagseftermiddagen. Så det är väldigt färskt. Idag (under tisdagen) ska jag träffa anställda och företrädare för företaget. Det är svårt att säga så mycket just nu. Men det handlar om fem bolag och ungefär 20 anställda, säger han.

Siktar du på att driva bolaget vidare som konkursförvaltare?

– Det är något jag tittar på och jag hoppas att det går att göra det. Men det är för tidigt att kunna säga något om det.

Kan du säga något om orsaken till konkursen?

– Det är något jag ska undersöka i ett senare skede. Så om det får jag be dig att återkomma, säger Henrik Ringborg.

Lika som bär startades 2012 av tvillingarna Billy och Dennis Petersson. Genom åren har bolaget växt och så sent som förra året flyttade man till nya lokaler. Konkursen för bolaget är den senaste i raden av stora konkurser i Norrköping. För bara några veckor sedan gick exempelvis byggföretaget Melander bygg i konkurs med ungefär 70 anställda.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!