Laxdolmar ny landskapsrätt
Åsa Lindelöw från Motala.
Foto: Martin Lof
Åsa Lindelöw lagar all mat från grunden och behöver därför inte bekymra sig om tillsatser.- Min mormor har varit en inspirationskälla. Hon stoppade sin egen korv och vid julbesöken hängde haren utanför huset. Jag brinner verkligen för närodlad mat. Laxdolmarna utvecklades när jag var sugen på kåldolmar och då tvingades till en kreativ kompromiss eftersom "rätt" ingredienser saknades, säger Åsa Lindelöw i ett pressmeddelande.Tävlingen som ICA ligger bakom skapades för att hitta moderna landskapsrätter, baserade på lokala råvaror, som ska representera landskapet.
Fakta
Sveriges nya
landskapsrätter Sveriges nya landskapsrätter är ett projekt som ICA dragit igång med syfte att ta fram nya och moderna maträtter som är representativa för Sveriges 25 olika landskap. Under hösten har ICA tagit emot flera tusen olika förslag på nya landskapsrätter från personer runt om i Sverige. Kockarna på ICA har provlagat över 700 olika rätter och från dessa har tre olika maträtter valts ut från varje landskap. Dessa tre har sedan provsmakats av en jury från varje landskap som sedan utsett respektive landskaps nya landskapsrätt. Samtliga tre recept från respektive landskap samt recepten på de klassiska landskapsrätterna kommer att finnas med i kokboken.
Sveriges nya
landskapsrätter Sveriges nya landskapsrätter är ett projekt som ICA dragit igång med syfte att ta fram nya och moderna maträtter som är representativa för Sveriges 25 olika landskap. Under hösten har ICA tagit emot flera tusen olika förslag på nya landskapsrätter från personer runt om i Sverige. Kockarna på ICA har provlagat över 700 olika rätter och från dessa har tre olika maträtter valts ut från varje landskap. Dessa tre har sedan provsmakats av en jury från varje landskap som sedan utsett respektive landskaps nya landskapsrätt. Samtliga tre recept från respektive landskap samt recepten på de klassiska landskapsrätterna kommer att finnas med i kokboken.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!