Om alternativet som kammarrätten tagit ställning till överklagas och blir till verklighet skulle det innebära en upphöjning och en flytt av den gamla brovaktarstugan från 1901.
Brostugans Örtagård som i dag lånar stugan av kommunen använder den som föreningslokal. Utöver att stugan hade fått en annorlunda placering hade dessutom en del av föreningens örtträdgård gått förlorad.
Det berättar Pernilla Ahlin som är föreningens ordförande.
Hon vill inte tala för alla 78 medlemmar men säger att många är glada efter beslutet.
– Jag tror att vi alla tycker att det vore tragiskt om det inte kommer en ny bro, men det här skulle innebära ett så stort ingrepp. Man kan fråga sig om det ens går att höja en stuga som är över hundra år gammal.
Det finns dock ett alternativ som Pernilla Ahlin och många andra medlemmar anser är en bättre lösning. Det alternativet innebär en förflyttning av bron – tre meter österut.
I dag blockeras platsen av sumpskog men den lösningen skulle inte påverka Brostugans Örtagård
– Norrköpings kommunekolog har funnit att naturen här är väldigt värdefull men om vi vill ha en bro måste vi offra något. Vi är inte jättesugna på att offra vår stuga.
Jan Persson sitter i föreningens styrelse och är inne på samma spår.
– För vår del hade kommunens förslag varit en katastrof. Sannolikt hade många av oss som är medlemmar sagt tack och hej om det hade genomförts. Nu finns det en chans att vi kan fortsätta utveckla den här trädgården.
En sak är säker.
Turerna kring Femöresbron väcker starka känslor hos många Norrköpingsbor.
I närheten av de ursprungliga brofästena stöter vi på Mats Nylander.
– Jag tycker det är en skandal att det här inte har gått att lösa. Kommunen har tid att göra gågata av halva stan men kan inte ordna en ny bro. Det måste röra sig om ett felbeslut någonstans, säger han.
Carola Vall och Conny Wallberg promenerar ofta kring Åbackarna, nära platsen där Femöresbron tidigare låg, tillsammans med hunden Trolla.
– Det är tydligt att det behövs en bro. Eftersom man inte får flytta på brostugan vore nog det bästa att istället flytta på bron, säger Conny Wallberg.
Riksbron är inte ett alternativ?
– Nej, man vill gärna känna att man är kvar i naturen hela vägen, säger Carola Vall.