Lärande i Sverige ansökte tidigare i år om att få utöka verksamheten vid sina gymnasieskolor, bland annat i Norrköping, med flera nya utbildningsprogram. Men Skolinspektionen avslog ansökningarna. Det var tre punkter man slog ner på i ansökningarna. Den första var att Skolinspektionen inte fann det klarlagt vad Lärande i Sverige menade med "flexibelt lärande" och hur det skulle vara organiserat, bland annat med distansundervisningen. Skolinspektionen tyckte det var oklart om eleverna verkligen skulle få den undervisningstid de har rätt till.
Den andra punkten var att Skolinspektionen inte tyckte att Lärande i Sverige hade tillräckligt bra rutiner för att ta emot klagomål mot utbildningarna.
Den tredje punkten man tog fasta på var skolbiblioteken, och där tyckte Skolinspektionen att Lärande i Sverige inte kunnat visa hur eleverna ska få tillgång till ett bibliotek.
Men nu har alltså Lärande i Sverige överklagat Skolinspektionens beslut och i överklagandet redogör man mer i detalj för hur "flexibelt lärande". Företaget förtydligar också hur klagomålshanteringen ska gå till samt skriver att alla elever i Realgymnasiet har tillgång till ett bibliotek i den egna skolan.
olaf.zobel@folkbladet.se
011-200 447