Augustifesten smygstartade på onsdagen med International Food Festival som i år ska innehålla kök från över 23 nationer i mer än 40 matstånd. Marknaden är stekhet på premiärdagen och välbesökt, trots att timmen är mitt emellan lunch och middag när vi anländer.
England, Rumänien, Grekland och Thailand är bara några av köken som representeras, vars dofter blandas och sprids långt bortom de färgglada tälten som gör marknaden till ett nöje för alla sinnen. I ett franskt stånd säljs korvar av salami och skinka – varav en otippad som är smaksatt med Karl Johan-svamp.
Vi träffar Katrin Andersson som är här med en vän och har hunnit köpa ett gäng delikatesser.
Vad är din favorit hittills?
– Jag ska äta langos, det är min favorit. En god langos ska ha gräddfil, rödlök, rom och räkor, säger Katrin Andersson.
Helena Andersson har precis tagit en första runda genom marknaden för att sondera terrängen.
– Det här året tycker jag är helt otroligt, det är ju mat från alla världens hörn, så nu blir det svårt att välja, säger hon.
Hon besöker matmarknaden under Augustifesten varje år och ska försöka hinna med alla musikevenemang under de kommande kvällarna.
– Jag tycker det är kul när det händer någonting i Norrköping, säger hon.
– Det är ingen risk att man går hungrig härifrån, säger Katrin Andersson.
Nej, det finns heller ingen anledning att göra, instämmer undertecknade reportrar. Här finns nog smaker för alla och Augustifesten verkar ha kommit igång med en pangstart.