Landerholms byggs upp igen
Efter branden i december har bageriverksamheten legat nere hos Landerholms konditori, men i veckan påbörjades återuppbyggnaden av bageriet. - Jag hoppas att det finns kunder kvar när vi öppnar igen, konstaterar Hans-Åke Landerholm.
Krister Karlsson från Levanten är på plats bland bageriutrustningen hos Landerholms för att hjälpa till med återuppbyggnaden av bageriet. Foto: Robert Svensson
Foto: Robert Svensson
Den här veckan är hantverkare dock på plats för att bygga upp bageriet på nytt.- Personalen är också här och jobbar och hjälper till, meddelar Hans-Åke Landerholm.Det är ett steg i rätt riktning, men än är det långt kvar tills Landerholms kan slå upp sina portar igen.- Det tar nog en två, tre månader till innan vi kan öppna.Logistisk tjänst
Sedan den ödesdigra morgonen i december har Landerholms verksamhet i princip legat helt nere. De har inte kunnat baka och både affären på Linköpingsvägen och filialen på Öster har tvingats hålla stängt.- Vi har två bilar igång som kör ut bröd till hotell och ICA-butiker.Det brödet bakar de då inte själva utan det hämtas hos bagerier i Vimmerby och Åby.- Det är snarast en logistisk tjänst vi ägnar oss åt nu, vi jobbar i mycket begränsad skala, säger Hans-Åke Landerholm.- Det är omöjligt för oss att ha någon försäljning i våra egna affärer.Semlor
En sak kan de emellertid ägna sig åt nu när det närmar sig semmeltider. I Östra hembageriets lokaler framställer de semlor som just likt brödet levereras vidare.Fräschare bageri
- Vi kan inte grädda någonting där, men vi köper bullar och konstruerar semlorna.Men än är det som sagt en bit kvar till det att verksamheten kan tas upp på riktigt.- Det är bara att gilla läget, när vi väl slår upp portarna igen kommer det vara ett fräschare bageri än innan.- Folk vill ha bröd igen. De vill ha det här brödet, det verkar som om det faller dem i smaken, menar Hans-Åke Landerholm.