Krögaren märker av en trend
Systembolaget ökar i sin försäljning av alkoholfria produkter och även på restauranger och barer finns efterfrågan på de nollprocentiga dryckerna. - Det är utbudet som gör det, säger Inka Erinder, restaurangchef på Grand Hotel och Bishop Arms i Norrköping
Simon Johansson, barpersonal på Bishop Arms blandar vant ihop en alkoholfri Sweet & Sexy. Foto: Henrik Witt
Foto: Henrik Witt
- Det är helt klart utbudet som gör det. Vad skulle de dricka förr? En cola light. Nu finns det framtagna produkter som smakar bra och fler alternativ att välja mellan.Gästerna frågar
Simon Johansson, som jobbar i baren på Bishop Arms, har själv provat den alkoholfria ölen och tycker att den smakar lika bra som en vanlig öl. Han säger att det är många gäster som frågar efter alkoholfria alternativ.- Kanske var tionde gäst ber om något alkoholfritt. Då brukar jag erbjuda dem att göra något lite roligare. Man kan blanda många goda drinkar utan alkohol.