Skolan, med elever från förskoleklass till årskurs sex, har vid flera tillfällen de senaste åren fått rätta till delar av undervisningen som skolinspektionen ansett undermålig. I oktober 2019 tvingades man betala 60 000 kronor i vite för brister i verksamheten.
Redan två år tidigare, i december 2017, krävde Sophia Jarl, moderat lokalpolitiker, att Kunskapsljuset skulle tvingas stänga ned helt och hållet.
Så blev det dock inte. Bristerna åtgärdades och skolan kunde drivas vidare.
Nu verkar det emellertid som man fallit tillbaka i gamla synder. Delar av kritiken i dag är samma som 2017 och Skolinspektionen finner det hela "anmärkningsvärt" i sin rapport. Då som nu handlade det om att skolan inte arbetade med extra anpassningar och särskilt stöd på det sätt som författningarna kräver.
"Brister inom särskild stöd och extra anpassningar ser vi väldigt allvarligt på. Det är också ett arbetsområde som vi arbetar med på skolan för att hela tiden förbättra. Det finns tydliga strukturer för arbetet med särskild stöd och extra anpassningar, men det är också något vi ständigt förbättrar", skriver biträdande rektorn, Ayman Sayed Hassan i ett mejl till Folkbladet.
Man pekar även på brister i arbetet med att göra en särskild bedömning av elevers kunskapsutveckling.
Andra brister i verksamheten i Hageby rör betygsättningen. I den ingår att signaturer och beteckningar inte hanteras korrekt. Bland annat har rektorns underskrift i flera fall saknats.
"Angående uppgifterna om betygsättningen på skolan så har vi tydliga rutiner för hur arbetet fortskrider. Legitimerade lärare sätter betyg tillsammans med rektor i slutet på varje termin. Lärare motiverar betygen för rektor, visar upp underlag och samtalar kring detta. Eftersom det är en form av myndighetsutövning är det något vi ständigt försöker förbättra på skolan. Framöver kommer vi arbeta med att skapa ännu bättre förutsättningar för sambedömning lärare emellan", fortsätter Ayman Sayed Hassan.
Skolinspektionen konstaterar dessutom att undervisning i bild och musik varit otillräcklig. Något som skolan dock tillbakavisar.
Slutligen konstaterar man att omständigheterna behöver klarläggas ytterligare inom ägar- och ledningsprövning samt ekonomiska förutsättningar och att frågan ska fortsätta utredas.
Kunskapsljusets huvudman är Föreningen Al-noor Al-islamia.
Bristerna måste vara åtgärdade senast 30 september.