Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Kraftsamling mot narkotikan

NORRKÖPING
Nu kraftsamlar polisen i Östergötland mot narkotikan på gatunivå och de brott som följer i narkotikamissbrukets spår: stölder, väskryckningar och häleri.
- Många av stöldbrotten står våra narkomaner för, säger Göran Pettersson, chef för spaningsroteln i Norrköping.

Norrköping2001-09-26 00:00
Den särskilda insatsen mot narkotikan på gatunivå inleddes för två veckor sedan och ska pågå hela hösten, i hela länet. Alla avdelningar inom polisdistriktet prioriterar nu kampen mot narkotikan och dess följder.
- Vi ska försöka inrikta oss mest mot ungdomar. Och även jobba med alla platser i länet där vi vet att det finns narkotika, säger Göran Pettersson, chef för spaningsroteln i Norrköping och den som leder insatsen.
- Vi anser att det finns ett samband mellan tillgreppsbrott, narkotikamissbruk och häleri - triangelhypotesen. En insats härom året visade att samordnade och slagkraftiga åtgärder mot narkotikabrott på gatunivå medför en tydlig minskning av antalet inbrott främst i fordon.
Förutom Linköping och Norrköping ska man titta särskilt på mindre orter som t ex Valdemarsvik, Söderköping, Finspång, Mjölby och Ödeshög.
- Vi har lossgjort resurser för att vara ute på gatan och jobba. Varje avdelning inom polisen har fått prioritera narkotikan. Varje avdelning ska bistå med personal under hösten. Vi har tredubblat våra insatser i länet, det är en rejäl ökning.
Enligt Göran Pettersson har insatsen redan gett resultat, med ungdomar under 20 år som sitter häktade.
Ungdomarna når polisen genom att röra sig ute på gatorna där de påträffar narkotikapåverkade ungdomar. Ibland arbetar man även med tips. Det gäller att få tag i ungdomarna så de via andra myndigheter kan få den vård och hjälp de behöver, säger Göran Pettersson.
Högaktuellt just nu är de många väskryckningarna i Norrköping, som polisen tror utförs av unga missbrukare.
- Vi har uppfattningen att det troligen är våra yngre missbrukare som ägnar sig åt det för att få snabba pengar, säger Göran Pettersson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om