Det senaste förslaget handlar om testa intresset för en privatisering.
En privat aktör skulle då få köpa upp aktierna (alla utom en) i flygplatsbolaget Norrköping Airport och sedan driva flygplatsen mot en ersättning på 60 miljoner kronor på tre år.
Motkravet från kommunens sida är att ett visst antal passagerare per år ska uppnås.
Stora delar av marken och byggnaderna ska enligt förslaget fortfarande ägas av kommunen.
Kommunstyrelsen var inte enig men en majoritet av partierna röstade för det liggande förslaget.
– Nu går ärendet vidare till fullmäktige. Förslaget är att vi under våren ska pröva en upphandling av flygplatsen och se om det finns någon privat intressent som kan ta över, säger Olle Vikmång (S), kommunstyrelsens nye ordförande.
Vänsterpartiet menar att en privatisering av flygplatsen vore helt fel väg att gå och föreslog istället att den skulle läggas ner.
– Vi har lagt ner extremt mycket pengar på flygplatsen. Det handlar om rena skattesubventioner till charterflyg och det är inte en kommunal angelägenhet. Det är också helt orimligt att skattepengar används till en verksamhet som är så skadlig för vårt klimat. Dessutom blockerar flygplatsen ett stort markområde som skulle kunna användas för att bygga bostäder och kontor, säger Nicklas Lundström gruppledare för Vänsterpartiet.
Även Moderaterna hade ett eget förslag. De tycker att det är ett dåligt tillfälle att sälja flygplatsen nu när flygbranschen går igenom en historisk kris. De föreslog därför att beslutet skulle skjutas upp. De var även emot att samtliga aktier i bolaget skulle säljas ut och föreslog att kommunen skulle ha kvar en majoritet av aktierna vid en försäljning.
Varken Vänsterpartiet eller Moderaterna fick dock gehör för sina förslag.
Miljöpartiet hade inget eget förslag utan röstade för det liggande förslaget, precis som Kvartetten.
– Vi har hela tiden hävdat att flygplatsen ska bära sina egna kostnader och stå på sina egna ben. Det är det som nu sker i och med försäljningen. Om tre år ska det inte längre gå några skattepengar till flygplatsen, då har vi fått som vi velat, säger Mia Sköld (MP), oppositionsråd.
På kommunstyrelsemötet fattades det även beslut om den nya centralstationen och Ostlänkens dragning genom Norrköping. Där var partierna mer ense. Alla röstade för förslaget om ett upphöjt läge. Även den frågan ska upp i fullmäktige i december.