Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Kommunens kompletteringstrafik väcker ilska

NORRKÖPING
Kompletteringstrafiken väcker ilska. En kvinna i Svärtinge-trakten berättar att hon skulle till Norrköping, blev körd till hållplats i Kvillinge, medan taxin fortsatte åt samma håll ? tom.

Norrköping2001-08-22 00:00
Kompletteringstrafik finns i områden där det är längre än 1-2 kilometer till bussen eller tåget.
Boende i exempelvis Kimstad- och Svärtingeområdet kan få skjuts till närmaste hållplats och får sedan ta bussen till Norrköping. Sedan fortsätter taxin utan passagerare, oavsett om de ska vidare åt samma håll.

<B>? Varför kan passageraren inte åka med om de ska åt samma håll?</B>
- Beställningen bara gäller fram till hållplatsen. Sedan kan taxin ta andra uppdrag och det är inte säkert att den ska till samma ställe. Taxin vill också ha betalt. Vill man åka längre så får man göra en egen beställning och betala själv, säger Mikael Appelberg, trafikplanerare på Norrköpings kommun.
I Norrköpings kommun gäller grundregeln är att om det finns ett större serviceområde i närheten blir man skjutsad dit. Tanken med kompletteringstrafiken är att de boende ska kunna uträtta ärenden som inköp eller läkarbesök.
- Det är ett visst mått av överservice. Vi är bara skyldiga att skjutsa till ordinarie linjetrafik, säger Mikael Appelberg.
Kompletteringstrafiken finns i första hand till för permanentboende, men i mån av plats får den utnyttjas även av tillfälligt boende.
- Den är inte speciellt väl utnyttjad. Det finns nästan alltid plats, så i princip kan alla som behöver utnyttja den göra det.
Mikael Appelberg tycker att kompletteringstrafiken fungerar bättre efter sommarens tidtabellskifte.
- Turerna har fördubblats. Förut gick en tur på förmiddagen och en på eftermiddagen. Många tyckte att det var ett problem att behöva vara borta så länge. Nu går det så gott som alltid två turer både på för- och eftermiddag, säger Mikael Appelberg.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om