I december blev det klart att de nya ägarna skulle ta över. Sedan dess har förberedelserna varit i gång i restaurangen vid Bråvikens golfklubb.
– Det har varit mycket slit, jobb, renovering av lokaler och menysättningar för Jimmy, säger delägaren och vd:n Jonatan Zetterblom och syftar på en av de två andra delägarna, Jimmy Grip Haglund.
Tillsammans med Jesper Fjordmark finns förhoppningen om att skapa en välkomnande känsla på Manheims Säteri.
– Det är en väldigt fin byggnad och sådär. Men vi vill att det ska kännas familjärt. Man ska inte behöva vara finklädd för att komma in. Och inte bara golfare, utan familjer och människor från området. Vi satsar mycket på att nå ut till närområdet och orterna runt omkring, säger Jimmy Grip Haglund, som är kökschef på Manheims Säteri.
Tror ni att det kan vara svårt för folk att tänka att de kan komma hit även om de inte spelar golf själva?
– Jag tror att det har varit så. Det kommer ta ett tag men vi ska få folk att förstå att alla kan komma. Sedan har vi även kiosken som ligger här på parkeringen, och där ska vi satsa stort på glass i sommar. Man kan komma förbi med barnen och ta en glass och man behöver inte golfa över huvud taget, säger Jimmy Grip Haglund.
Att jobba i kiosken på golfbanan visar sig vara något Jonatan Zetterblom har erfarenhet av.
– Jag började spela golf här 1994. Mamma och pappa bodde 60 meter ifrån golfbanan, bredvid ranchen. Så jag började jobba i kiosken lite extra som 12-åring, och sedan var jag i kiosken till jag var 14. Sedan har jag spelat mycket golf, så det känns som min hemmaklubb. Så jag brinner för den här klubben väldigt mycket, säger han.
I de nyfixade lokalerna var ambitionen att skapa en lugn atmosfär. De har tagit de gamla elementen och kakelugnarna i beaktande när de inrett, och exempelvis gjort färgval på väggarna utifrån dem.
Utöver lunch som är grunden i konceptet, erbjuder de en kvällsmeny med lättare mat som pizza och pasta. Det anordnas utöver maten också privata fester, bröllop och konferenser på säteriet. Med en lång erfarenhet från restaurangbranschen berättar Jimmy Grip Haglund om hur tankarna gick när de satte menyn:
– Det är klassisk husmanskost för det mesta. För att folk ska känna igen, för det är en del äldre klientel. Men för min egen skull så kör vi lite roligare grejer med, det är därför menyn är ganska stor.
Varför ska man åka ut hit och ta en lunch i stället för en lunch på stan?
– För att det bara är sju minuter från stan till en helt annan miljö. Då kan du koppla bort ditt jobb, ta en lunch och kolla ut på den fina miljön. Sedan kan du komma in till stan med ny energi de sista timmarna på dagen, säger Jonatan Zetterblom.
Han tror att företagslokalerna som byggs längs med Arkösundsvägen också kan bidra med besökare.
– Så vårt mål är att vi kommer få ut mycket företag med på företagsevent och företagsmiddagar.
Jonatan Zetterblom tror att en viktig aspekt för att få verksamheten att lyckas är hur man väljer att driva den. Han poängterar att det är viktigt med bra öppettider, så att golfare som kommer ut efter jobbet ska kunna ta sig en matbit:
– Och går de ut lite senare och vill ha mat, så ring och säg till att "vi kommer kanske in vid kvart över sju men vi vill gärna äta", för då stannar vi ju självklart kvar.
Trots det gråa vädret är de positiva på öppningsdagen. De berättar hur det känns att äntligen öppna:
– Jättekul, säger Jonatan Zetterblom.
– Skönt. Det känns som att jag har inte lagat mat på tre månader. Så det känns jättekul att börja laga mat igen och stå i köket. Det ska bli kul att visa vad vi går för, säger Jimmy Grip Haglund.
Erik Nilsson har satt sig ner för en kopp kaffe. Han är här för att titta på den uppdaterade restaurangen och utnyttja lite erbjudanden som golfklubben har under öppningsdagarna.
Vad tycker du om lokalen?
– Den har ju fått en väldigt fin uppfräschning. Lite nya färger, så den har blivit lite modernare och lite trevligare, säger Erik Nilsson.
Kommer du komma hit igen och ta en lunch?
– Jadå, det blir det. Jag kommer ta med familjen någon gång då och då och äta här. Det blir trevligt när det är fint väder, vi inväntar det fina vädret och sedan blir det några besök, säger Erik Nilsson.