Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Kokkonst mitt i smeten

NORRKÖPING
I söndags lämnade Norrköpings kockar sina restaurangkök för att laga mat sida vid sida med sina konkurrenter. Det var Restaurangernas dag, mitt på Gamla torget, som avslutade årets nationaldagsfirande i Norrköping.

Fisk, fågel och kött fanns att välja på för dem som besökte Restaurangernas dag på Gamla torget. Den populäraste rätten var grillad fläskfilé som vi ser på den här tallriken.
FOTO: MARTIN ROTH

Fisk, fågel och kött fanns att välja på för dem som besökte Restaurangernas dag på Gamla torget. Den populäraste rätten var grillad fläskfilé som vi ser på den här tallriken. FOTO: MARTIN ROTH

Foto: Fotograf saknas!

Norrköping2003-06-10 00:00
Gamla torget doftade av mat och där hördes småprat och skratt från glada middagsgäster. I det provisoriska köket fanns kockar och personal från Norrköpings ledande krogar.
För restaurangerna är dagen ett sätt att visa upp sig, så att folk får smak för att äta på restaurang.

<b>Gott och trevligt</b>
Thomas Liljeholm var en av dem som njöt av ett grillspett i solskenet.
- Det är gott och trevligt här. Jag äter ute ganska ofta, säger han.
Restaurangernas dag har funnits i Norrköping sedan i början av 90-talet. Bakom den står från Bråvikens hotell- och restaurangklubb som idag omfattar 28 restauranger.
- Tanken är att alla idag ska ha råd att gå ut och äta en munsbit. Det ska vara mycket bra mat till en låg kostnad, säger Anders Nilsson, från Bråvikens hotell- och restaurangklubb.

<b>Fyra olika rätter</b>
Nytt för i år var att fyra olika rätter fanns på menyn: fisk- och skaldjursgryta, marinerad lax, grillat fläskfiléspett och ostgratinerat kycklingbröst. Tidigare har det enbar serverats grillspett.
- Grillat finns överallt och därför ville vi erbjuda något mer. Folk har blivit mer medvetna och det är bra för restaurangerna, eftersom allas ambition är att laga bra mat, säger Anders Nilsson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om