Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Kocken på Gin får pris: "Det är en gemensam prestation"

Oliver Kördel på restaurang Gin har utsett till årets Hagdahlskock av Hagdahlsakademien. "Det känns jättekul att få en bekräftelse på det man gör", säger han.

Oliver Kördel, Årets Hagdahlskock, vill bjuda kollegorna på restaurang för prispengarna.

Oliver Kördel, Årets Hagdahlskock, vill bjuda kollegorna på restaurang för prispengarna.

Foto: Hagdahlsakademien

Norrköping2023-01-30 18:00

Motiveringen från Hagdahlsakademin lyder: ”För ett skickligt förädlande av östgötska råvaror, som väckt uppmärksamhet både i och utanför Östergötland.” 

– Jag vill använda östgötska råvaror så långt det går. Vi använder Bondens skafferi Öst som åker ut till gårdar och är som en mellanhand, säger han.

Oliver Kördel är född och uppvuxen i Norrköping och har tidigare jobbat på bland annat Den Småländska Kolonin och Restaurang Vollmers i Malmö, där han var med och förde restaurangen till en stjärna i Guide Michelin. För sju år sedan flyttade han tillbaka till Norrköping och började jobba på Östgötakök med att utveckla "koncernens flaggskepp". Resultatet blev Gin som öppnade i oktober 2016. Restaurangen blev snabbt uppmärksammad av White Guide som rankade den som Östergötlands bästa restaurang.

– Den rankingen har vi behållit under åren vi funnits och vi har även klättrat upp bland de 35 bästa restaurangerna i Sverige, det är jag otroligt stolt över! De två stora drivkrafterna i mig är att jag aldrig slutar att utvecklas som kock och den direkta responsen från gästerna, säger Oliver Kördel.

Priset är på 10 000 kronor och delas ut i samarbete med Linköpings Gastronomiska Sällskap.

– Jag tänker att jag och kollegorna ska åka iväg och käka någonstans för pengarna. Det handlar inte bara om mig utan det är en gemensam prestation i köket. Det blir nog att vi åker till Stockholm och betar av något ställe med en stjärna. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!