Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Klart med nya tider på akuten

I onsdags beslutades vilka öppettider som gäller för kirurg- och ortopedakuten i Norrköping. Från den förste mars tas endast medicinpatienter emot under sena kvällar och nätter.

NORRKÖPING2004-01-24 06:00
Nedskärningarna inom landstinget har påbörjats och från den förste mars sker förändringarna på akuten i Norrköping. Förändringen berör främst kirurg- och ortopedpatienter som efter klockan 21 och fram till åtta på morgonen hänvisas till akuten på Linköpings Universitetssjukhus. Detta gäller samtliga dagar i veckan.
- Efter klockan nio på kvällen är det en klart fallande besöksfrekvens och därför ansåg vi att det var en bra tid, förklarar vårddirektör Tommy Skau.

Öppet dagtid
Men det är bara patienter inom ortopedi- och kirurgiområdet som berörs av tiderna. Akuten i Norrköping kommer under nätter och kvällar att behandla alla patienter till medicinavdelningen. Dagtid kommer akuten även att vara öppen för alla patienter.
För många kan det vara svårt att veta till vilken avdelning en skada tillhör. Därför har landstinget valt att på sin hemsida förtydliga vilka skador som kan finnas inom de olika områden. Typiska kirurgfall är till exempel skador efter trafikolyckor, akuta buksmärtor eller sårskador. Ortopedifall är mer nack- och ryggskador och benbrott. För dessa gäller det alltså att åka till Linköping på kvällar och nätter. Däremot medicinpatienter med till exempel är hjärt- och hjärninfarkter och infektionssjukdomar får akut vård på Vrinnevisjukhuset i Norrköping.
Just nu pågår ett planeringsarbete på alla nivåer i Landstinget. Rutiner måste ändras, ambulanserna måste veta var de ska åka och främst måste patienterna informeras om var de ska ta vägen.
- Informationen kommer att komma ut successivt. Men jag känner ingen oro idag, visst måste man tänka sig noga för vid alla förändringar men jag tycker nog att vi är väl förberedda, säger Tommy Skau och tror att patienterna kommer att hitta rätt.
Inför förändringen den förste mars väntas annonskampanjer och foldrar som kommer ligga tillgängliga på till exempel vårdcentraler och apotek.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om