Kassyousef slog till igen

Andra raka 1–0-segern och matchhjälte igen.Michael Kassyousef och Sylvia lever en behaglig fotbollsvardag för närvarande.– Det känns rätt bra, skrattar anfallaren.

Foto: Forsby Jan

Norrköping2009-05-10 20:35
Sylvia fortsätter att stänga till bakåt. Då räcker det med att göra ett framåt. Michael Kassyousef sänkte Rosengård senast. Mot IFK Värnamo slog han till på nytt. Efter att Andreas Lind revs ned var anfallaren iskall från straffpunkten. Matchens enda mål satt högt i hemmalagets nät. - Vad ska man säga? Det är 1-0-vinsterna som är skönast. Vi gör det bra idag, summerar Kassyousef. Byte nära
Tränaren Lasse Ström var på väg att byta ut Michael mot Mikael Karlsson när Sylvia fick straff. Det var på alla sätt en avgörande sekvens. Värnamos målvakt målchansutvisades och gästerna säkrade säsongens tredje seger. Det är en drömstart. - Det rullar på, myser Lasse Ström som åkte till Finnvedsvallen utan starka namn som Markus Hansson (skadad), Haris Dozo( avstängd) och Fredrik Nygren (skadad). Men Sylvia visade på nytt upp ett försvarsspel som i det närmaste var felfritt. Även om Värnamo inledde piggast och var det bättre laget i första halvlek. I halvtid flyttade Ström fram positionerna och beordrade en aggressivare press. Det gav önskad effekt. - Då känns det som vi tar över och vi har flera bra lägen. Vi har spelare borta men de som kommer in gör det jäkligt bra. Det är riktigt kul att se, säger Lasse Ström. Som ändå fick det svettigt in i sista sekunden. På stopptid fick Värnamo en frispark precis utanför Sylvias straffområde. Stabila och starka
Den förvaltades inte bättre än att bollen gick utanför. Sylvia fortsätter att se stabila och starka ut. - Det är ingen dålig start vi fått. Det känns rätt bra, säger Michael Kassyousef. Bland de många individuella topprestationerna nämnde Lasse Ström sin mittfältare Hampus Rikardsson som ersatte Markus Hansson förtjänstfullt. Även Michel Miljevic tog chansen och Sebastian Lindgren "städade bra på mitten" som Lasse Ström uttryckte det. Sylviatränaren: - Planen var lika dålig som "Bollis" men vi har sagt att det handlar om att kriga och ta poängen de första fem-sex matcherna. Det gör vi bra nu. Vi har lagt ned mycket jobb på försvarsspelet, det ger resultat. Har man en försvarsmur bakåt räcker det med att göra ett mål. Det har Sylvia och Michael Kassyousef visat två matcher i rad nu.
Matchfakta
IFK Värnamo-IF Sylvia 0-1 (0-0)Målet: Michael Kassyousef (77), straff. n Sylvias lag: Henrik Häggdahl - Johan Jönsson, Kristofer Andersson, Henric Andersson, Linus Hellman - Michel Miljevic (88), Sebastian Lindgren, Hampus Rikardsson (75), Jonas Andersson - Michael Kassyousef (78), Andreas Lind - Linus Rikardsson (75), Mikael Karlsson (78), Alexander Wisth (88).
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om