Eller, för den delen, om man nu ville längre bort - så varför inte Västervik?
Karolina Stolth från Västerviks turistbyrå medger, att hon och kollegan Malin Davidsson nog kände sig liksom lite avvikande, när de på lördagsmorgonen packade upp sin monter.
För mitt bland alla resor till Karibien, och Kina, eller kanske African Tours med både "Vin och safari" och en massa annat att erbjuda - skulle de alltså stå där med... ja, Västervik.
Också lockande
Men det visade sig finnas gott också om mässbesökare, som var intresserade av tio mil bort belägna Västervik.
Och Karolina har ju också en hel del att locka med:.
- Vi har Sveriges vackraste skärgård. Vi har visfestivalen, och mc-dagarna, och Hasselörodden...
- Dessutom är det billigt att åka till Västervik. Och på sommaren är det varmt.
I fjol var det faktiskt en viss nedgång för besöksnäringen i Västervik. Sett över tid har dock turismen ökat där, liksom den ju också gör längs i stort sett hela Sverige.
Nära till Norge
Inte heller till Norge är det särskilt långt, nästan var man bor i Sverige är det nästgårds. Men samtidigt liknar ju Norge, med sina fjäll och fjordar, ingenting annat.
Det har svenskarna fått klart för sig, och allt fler reser också dit - kan Niklas Lennartsson vitsorda, där han står och talar väl om Hurtigruten.
Denna legendomsusade båtresa, som kan ta en från Bergen och ända till Kirkenes allra längst upp i nordöst. Långt, långt däruppe i norr... med Hammerfest, Honningsvåg, Mehamn, Berlevåg, Båtsfjord, Vardö, Vadsö, Kirkenes...
Hurtigruten inrättades 1893 som en ren nyttotransport. Vilket den i viss mån också alltjämt är; här fraktas post, livsmedel och alla möjliga andra varor. Lokalbefolkningen använder Hurtigruten som buss; landvägen, med alla dess omvägar och kringelikrokar, kan vara avsevärt längre.
Tar sig ända in
Men framför allt är Hurtigruten förstås numera en turistattraktion. En särskild fördel med fartygen är, att de är såpass små att de tar sig ända in i hamnstädernas centrum.
- Och man bör åka Hurtigruten två gånger, säger Niklas Lennartsson. En gång norrut, och en gång söderut!
De hamnar, som man anlöper nattetid och därmed kanske missar i den ena riktningen, dem når man nämligen dagtid i den andra riktningen. Resan norrut tar för övrigt sex dagar, resan söderut fem.
Enligt Niklas Lennartsson behöver man heller inte nödvändigtvis åka sommartid, även om självfallet midnattssolen och den relativa värmen kan locka då.
Få se norrskenet
För faktiskt kan man med lika full rätt åka Hurtigruten i rena vintertiden.
- Och få se norrskenet, och kanske späckhuggare också!
Vi språkar med Mirja-Liisa Halinoja och Per-Otto Karlsson, som just bokat en vårresa med Hurtigruten hela sträckan Bergen-Kirkenes.
De har varit i Norge förut... Hammerfest, Nordkap, Röros, Trysil...
- Norge är ett fantastiskt land, även om det är lite dyrt, säger de. Men båt har vi aldrig åkt där.
Nu ska det alltså bli av. Det sker då i anslutning till, att de båda två om några månader går i pension.