Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Kampanj för starta eget

NORRKÖPING
Börje är samlingsnamnet på Östergötlands kampanj för att få i gång nyföretagandet i länet. I går var det invigning av "Börjekontoret" på Arbetsförmedlingen i Norrköping. På plats fanns representanter från flera av de organisationer som deltar i satsningen.
- Vi vill visa upp oss så att alla som har tankar och idéer kring att starta eget lätt ska kunna få svar på sina frågor, säger Anita Hull projektledare för kampanjen i Norrköping.

– Jag tror att det finns många människor som bär på en massa tankar som handlar om att starta egna företag. Nu drar vi igång den här kampanjen för att visa att det finns många ställen man kan vända sig till för att få hjälp, säger Anita Hull som är projektledare för ”Börje” i Norrköping.	
FOTO: ROBERT SVENSSON

– Jag tror att det finns många människor som bär på en massa tankar som handlar om att starta egna företag. Nu drar vi igång den här kampanjen för att visa att det finns många ställen man kan vända sig till för att få hjälp, säger Anita Hull som är projektledare för ”Börje” i Norrköping. FOTO: ROBERT SVENSSON

Foto:

Norrköping2001-09-25 00:00
Östergötland ligger långt bak i statistiken vad det gäller att starta nya företag, vad det beror på vet man inte riktigt, men det är bland annat det man med hjälp av "Börje" ska ta reda på.
- Jag tror att det finns massor av människor som bär på tankar och idéer kring företag de skulle vilja starta, men som inte riktigt vet hur eller vågar ta steget fullt ut, säger Anita Hull.
På Arbetsförmedlingen arbetar man sedan många år tillbaka med att hjälpa människor att starta eget. En dag varje månad har man en endagskurs dit alla är välkomna, både de som har ett arbete och de som är arbetslösa. Känner man att man vill gå vidare så finns det längre kurser att gå i Arbetsförmedlingens regi.
- Utbildning är jätteviktigt, det märks vilka som gått våra kurser och inte när det gäller att lyckas med sitt företag, säger Barbro Dahlberg från Arbetsförmedlingen. Det finns många fällor att gå i och har man förmånen att kunna "mjukstarta" är det den bästa starten.

<b>Norrköping på rätt väg</b>
Björn Persson är kommunens näringslivsdirektör och han är optimistisk.
- Norrköping är en stad i utveckling, trots den senaste tidens varsel är vi mycket bättre rustade än vi var när Ericsson lade ner sin verksamhet. Norrköping står och faller inte längre med de stora industrierna. Nu har vi många fler små ben att stå på. Något som inte gör oss så sårbara, säger han.
Enligt honom är vi visserligen inne i en slags moment 22 situation, där det krävs att folk har arbete för att det i sin tur ska generera fler arbetstillfällen.
- Javisst är vi beroende av att skatteunderlaget ökar för att vi ska ha råd till sånt som egentligen inte får "kosta" något, som vård, äldreomsorg och skola. Glädjande nog visar färsk statistik att Norrköping fortsätter att växa, vid årsskiftet skulle det inte förvåna mig om vi är uppe i 123.000 invånare och då snurrar hjulen åt rätt håll, säger Björn Persson.
Ju mer staden växer ju mer lockande tros den också vara för olika typer av företagande. Oavsett om det är företag startade av norrköpingsbor eller om det är hitlockade företag från andra platser.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!