En matmässa i Norrköping som startade på onsdagen på gågatan mellan varuhusen Spiralen och Linden och fortsätter till och med lördag.
– Det här är fjärde säsongen vi har matmässan i Norrköping och det brukar alltid vara stort intresse och det hoppas jag på även i år, sa organisatören Gaspare Deluca medan han gick runt bland alla matstånden berättade om alla delikatesser som finns med där.
Bland annat den speciella italienska glassen, nougat från Sicilien, pasta, pesto, parmesan, gorgonzola och andra ostsorter och även förstås salami i olika smaker liksom många olika sorters olivolja.
– I år har vi också med oss friterade risbullar med olika innehåll, säger Gaspare Deluca.
Är Norrköping första stoppet på årets matturné?
– Nej, vi startade i Karlstad i underbart sommarväder. Det blev ett underbart event och rena publiksuccén, summerar Gaspare Deluca. Så nu hoppas jag på samma respons här i Norrköping, vårt andra stopp på turnén, som i år totalt omfattar 19 olika städer från söder och ända upp till Luleå i norr. Att vi åker ända upp till Luleå i år, känns som en stor och spännande utmaning för oss.
Vad tror du ligger bakom besökarnas intresse?
– Det är många människor som har stort intresse av italiensk mat, det märker vi verkligen när vi kommer hit. Och på den här mässan har vi försökt välja ut de bästa specialiteterna från våra olika regioner i hela Italien, ända nere från Sicilien och upp till Milano.