Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Italiensk mat i stan

– Vi brinner för italiensk matkultur och vill dela med oss till andra! Det sa Gaspare Deluca, om italienska matmässan i Norrköping.

Viviana Szabolcsi lockade med italiensk nougat och andra läckerheter i sitt stånd.

Viviana Szabolcsi lockade med italiensk nougat och andra läckerheter i sitt stånd.

Foto: Sören Boström

NORRKÖPING2019-05-08 20:00

En matmässa i Norrköping som startade på onsdagen på gågatan mellan varuhusen Spiralen och Linden och fortsätter till och med lördag.

– Det här är fjärde säsongen vi har matmässan i Norrköping och det brukar alltid vara stort intresse och det hoppas jag på även i år, sa organisatören Gaspare Deluca medan han gick runt bland alla matstånden berättade om alla delikatesser som finns med där.

Bland annat den speciella italienska glassen, nougat från Sicilien, pasta, pesto, parmesan, gorgonzola och andra ostsorter och även förstås salami i olika smaker liksom många olika sorters olivolja.

– I år har vi också med oss friterade risbullar med olika innehåll, säger Gaspare Deluca.

Är Norrköping första stoppet på årets matturné?

– Nej, vi startade i Karlstad i underbart sommarväder. Det blev ett underbart event och rena publiksuccén, summerar Gaspare Deluca. Så nu hoppas jag på samma respons här i Norrköping, vårt andra stopp på turnén, som i år totalt omfattar 19 olika städer från söder och ända upp till Luleå i norr. Att vi åker ända upp till Luleå i år, känns som en stor och spännande utmaning för oss.

Vad tror du ligger bakom besökarnas intresse?

– Det är många människor som har stort intresse av italiensk mat, det märker vi verkligen när vi kommer hit. Och på den här mässan har vi försökt välja ut de bästa specialiteterna från våra olika regioner i hela Italien, ända nere från Sicilien och upp till Milano.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om