Integrationsverket läggs ned
Integrationsverket, med 122 anställda i Norrköping, samt Arbetslivsinstitutet, som har ett 20-tal anställda i Norrköping, ska läggas ned. Dessa besked lämnades idag när den nya regeringen presenterade sin budget för 2007.
-- Det är min förhoppning och tro att den nya politiska ledningen ska vilja använda den kompetens och erfarenhet som vi har både enskilt och samlat även om det kommer att ske i andra organisatoriska former än idag, säger Integrationsverkets tjänsteförrättande generaldirektör Lena Bernström, i en kommentar på Integrationsverkets hemsida.
Fackliga företrädare på Integrationsverket kommenterar nedläggningsbeslutet så här:
- Det är ologiskt och djupt sorgligt att regeringen först tar nedläggningsbeslutet och därefter utreder dess konsekvenser. Nu måste myndighetens ledning och de fackliga organisationerna gemensamt analysera de praktiska konsekvenserna av beslutet. Vi hoppas att den kompetens och kunskap som finns på Integrationsverket ska tas till vara, säger Leif Wernberg, ordförande för SACO-föreningen.
- Vi är väldigt oroliga för medarbetarnas framtid. Det behövs mer uppgifter för att djupare bedöma situationen men nedläggningsbeslutet kommer oundvikligt att leda till arbetsmiljöproblem. För att göra dessa hanterbara måste samarbetet mellan arbetsgivaren, andra berörda aktörer och de fackliga organisationerna på myndigheten fördjupas, säger Omar Nur, ordförande för ST-föreningen.
Arbetslivsinstitutet har 400 anställda i hela Sverige.I Norrköping finns ett tjugotal personer i lokaler i Industrilandskapet.
- Det är ett oerhört tungt besked för mig och alla anställda på Arbetslivsinstitutet. Förutom att människor förlorar sina jobb, och det är tungt nog att bära, innebär beskedet att viktig forskning riskerar att gå till spillo, säger generaldirektör Mikael Sjöberg vid Arbetslivsinstitutet.
De flesta anställda vid Djurskyddsmyndigheten finns i Skara.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!