Olyckan dominerade nyhetsflödet den här sommardagen i Norrköping. Vid 15-tiden inkom första larmet från vittnen till kraschen.
Enligt samstämmiga uppgifter kom bilen i hög fart från Vattenverksvägen i riktning mot campingplatsen. I en snäv kurva fick bilen sladd, träffade först ett träd innan det blev tvärstopp mot ytterligare ett träd.
Sju personer, samtliga ungdomar, färdades i bilen som var stulen.
Samtliga sju fördes till sjukhus och senare på kvällen avled en pojke i 15-årsåldern av sina skador. Föraren av bilen var en annan 15-åring, som inte är straffmyndig.
– Vad som återstår av utredningen är att sammanställa ett protokoll som de olika parterna ska se över. Eventuellt kan det sedan bli tal om att väcka så kallad bevistalan, säger Sara Elmqvist.
En bevistalan kan bara göras om den begärs av socialnämnden, Socialstyrelsen eller barnets vårdnadshavare. Vid bevistalan tar domstolen ställning till om barnet har begått brottet eller inte, men någon påföljd utdöms inte.
Däremot kan sociala myndigheter fatta beslut om åtgärder, som till exempel olika stöd- och vårdinsatser.
Några av ungdomarna i bilen är straffmyndiga men åklagaren tänker inte väcka åtal mot dem.
– Vi har ingen annan person än föraren som är misstänkt för brott.
Åklagaren vill inte ge någon information om vad som framkommit i utredningen av dödsolyckan.
– Allt kommer att vara klart inom några veckor. Innan dess vill jag inte gå ut med några detaljer, slutar Sara Elmqvist.