Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Industrimiljön i fokus när Finspång ska marknadsföras

FINSPÅNG
Projekt Ett 1900-tal får nu en fortsättning i Finspång under namnet Skådeplats Östergötland. Projektet är än så länge bara i planeringsstadiet, men kommer att handla om att marknadsföra ortens sevärdheter.

Industrimiljö kan bli en del av innehållet i projekt Skådeplats Östergötland, som ska genomföras i Finspång.	
FOTO: TITTI OLOVSSON

Industrimiljö kan bli en del av innehållet i projekt Skådeplats Östergötland, som ska genomföras i Finspång. FOTO: TITTI OLOVSSON

Foto:

Norrköping2001-04-25 00:00
Folkbladet har flera gånger berättat om länsprojektet Ett 1900-tal som genomfördes mellan 1997 och 2000. I Finspång resulterade projektet i en historisk databas. Nu ska projektet få en fortsättning under namnet Skådeplats Östergötland.
- Finspång ska vara med. Vi har varit i Linköping för att få information och har även haft ett möte här med reprenstanter för företag, studieförbund och föreningar. Nu ska vi samla ihop tankar och idéer och träffas igen i september, berättar Eva Elmberg, kultur- och fritidschef.

<b>Mer sammanhållet</b>
Projektet kommer att handla om att marknadsföra sevärdheter i länet och för Finspångs del då naturligtvis sevärdheter här. Troligt är att bruks- och industrimiljön kommer att tas upp.
- Det kommer inte att bli som det tidigare projektet utan det kommer nog mer att bli så att vi hjälper föreningar och andra med hur man kan göra bra marknadsföring, säger Eva Elmberg.
I projektbeskrivningen för Skådeplats Östergötland skrivs att det nya projektet ska vara mer sammanhållet och mer ämnesmässigt konkret än Ett 1900-tal.

<b>Utveckla och levandegöra</b>
Avsikten med projektet ska vara att utveckla, levandegöra, aktivera och formera Östergötlands sevärdheter. Projektet har ingen kommersiell inriktning utan har istället som huvudmål att initiera och utveckla sådant som sedan kan få ekonomisk betydelse.
I ledningsgruppen bakom projektet finns ÖBF, länsmuseet, länsbiblioteket och Arbetets museum. Dessa har avsatt en summa pengar för att planeringsarbetet ska kunna genomföras. Bidrag ska också sökas från övriga deltagande intressenter och landstinget. Projektet beräknas vara klart i slutet av 2002 eller början av 2003.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om