Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

ICA återkallade nötfärs efter larm om salmonella

Ica återkallade igår 2 500 kilo irländsk nötfärs sedan man upptäckt salmonella i den.
Nötfärsen såldes i 1 600-grams förpackningar. I Norrköping nådde aldrig köttet butikerna.

Norrköping2006-11-14 06:00
Det salmonellasmittade nötköttet är av irländsk råvara och det handlar bara om förpackningarna med 1 600 grams innehåll. Det har levererats till 49 butiker runt om i Sverige, bland annat till två i Norrköping.
- Köttfärspartiet är spritt i hela landet, men sedan vi spärrat det här hos oss, går det inte att köpa det, kassasystemet slår larm, säger Niklas Warén, kvalitetschef hos Ica till TT.
Köttet levererades till Ica Maxi i Norrköping på måndagsmorgonen, men hann aldrig ut i butiken. Till Ica Kvantum i Hageby hade inte någon leverans av nötfärsen anlänt på måndagsförmiddagen, så inte heller där har det sålts i butiken. Skulle det komma senare under måndagen stoppades det direkt av personal. Informationen om salmonellasmittan kom nämligen redan på förmiddagen.
ICA beklagar det inträffade och uppmanar kunderna att lämna tillbaka 1 600 grams-förpackningar med sista förbrukningsdatum 2006-11-17. Förpackningar med andra sista förbrukningsdatum är inte påverkade. I ett pressmeddelande från Ica står det att köttfärsen kontrolleras i fyra olika steg under produktionskedjan. Det var först i det fjärde och sista provtillfället som salmonella hittades i det aktuella partiet.
Risken att bli smittad av salmonella är i princip obefintlig sedan nötfärsen tillagats. Salmonellabakterier dör vid upphettning över 70 grader.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om