Maria Olofsson från arrangören Upplev Norrköping kunde konstatera att antalet utställare växer på Höstmarknaden och att besökarna strömmar till.
Enligt Maria Olofsson är det viktigt att utställarna på Höstmarknaden står för kvalitet och jordnära äkthet. Upplev Norrköping vill inte ha något krimskrams i stånden på marknaden. Utbudet domineras också helt av lokala företagare, odlare, föreningar och entreprenörer som ägnar sig åt mat, växter och åt andra aktiviteter som står naturen nära.
Svampsäsongen är i full gång. Vilket märktes på folkvimlet runt föreningen Boletus bord där uppemot 80 olika svampsorter visades upp. Enligt föreningens medarbetare som Folkbladet talade med orsaker de uppmärksammade svampförgiftningarna på västkusten många frågor och mycket oro. Vid Boletus bord var det många som ville lära sig att se skillnad på giftiga svampar - till exempel vit flugsvamp - och ätliga matsvampar.
Hösten är också skördesäsong för många trädgårdsfrukter som äpplen och päron. Ett antal odlare bjöd ut sina produkter på Höstmarknaden. Frida Botvidsson hade god tillströmning av kunder vid sitt försäljningsstånd. Samma sak kan sägas om Ringstad som sålde säsongens sista jordgubbar på Färgargårdens Höstmarknad. Jordgubbarna tog slut långt innan marknaden stängde. Östgöta Kök bjöd på smakprover i sitt tält. Kön av personer som ville smaka på potatis- och purjolökssoppan var lång under hela dagen.
De lokala biodlare som sålde honung hade god åtgång på sina varor. Getingarna vaknade till när besökarna började fika utomhus. Många besökare på Färgargårdens café fick vifta med armar och tidningar för att hålla dem borta från läsk och vaniljbullar.
Höstmarknaden lockar besökare i alla åldrar. För de yngsta som kanske ännu inte lärt sig uppskatta potatisar och svampar fanns chansen att som Sion Budak (3) kramas med en stor kanin.