– Det känns fantastiskt roligt och hedrande. Vi har jobbat med Hörsalsparken under lång tid och lagt ner vår själ i parken så det känns fantastiskt att vårt arbete uppskattas. Att Norrköping dessutom är nominerad för andra året i rad visar att det händer väldigt mycket positivt i vår stad, säger Cecilia Österholm, landskapsarkitekt på Norrköpings kommun.
Det är andra året i rad som Norrköpings kommun nomineras. Förra året var Strömparken en av kandidaterna.
– Nomineringen känns som ett erkännande av vårt stadsutvecklingsarbete men det bästa beviset för att parken har blivit bra är naturligtvis alla människor som använder parken, säger Cecilia Österholm i ett pressmeddelande.
– Det känns så roligt att se folk som äter, leker och vilar i parken. Vi har nu fått den levande park som vi ville ha när vi satte igång projektet – ett vardagsrum för Norrköpingsborna.
Hörsalsparken har sedan renoveringen blivit en populär plats i innerstaden och är numera en grönskande oas i innerstaden med vatten, sten och grönska. Även konsten har fått en naturlig plats i parken. Statyn Gycklaren har fått en vacker placering intill Hörsalen och den populära katten, Mirre Forsberg född Friesendahl, som tidigare höll utkik från toalettaket i Repslagaregatans backe, sitter nu på muren vid trappan och spanar ner mot vattenbassängen och Gamla torget.
– Ett av våra främsta mål med ombyggnationen var att öppna upp parken för fler och att binda samman stadsdelarna. Det är därför roligt att se att parken används som ett genomgångsstråk. Det nya rörelsemönstret som parken och trappan erbjuder är en del i det så kallade 3K-stråket där K står för kommers, kultur och kunskap. Stråket sträcker sig från centrum, via Gamla torget, Knäppingsborg, Västgötebacken och upp till Kungsgatan och universitetet, säger Cecilia Österholm.