Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Här visar de rätta takter

För andra året i rad hölls Hagaborg - en typ av Fångarna på fortet-tävling - för Hagagymnasiets elever på Stadium Arena. Syftet är att eleverna under en dag ska lära känna varandra och lära sig samarbeta.

I lappleken ska eleverna med en lapp på de andra deltagarnas ben, huvud eller axel röra sig i takt.

I lappleken ska eleverna med en lapp på de andra deltagarnas ben, huvud eller axel röra sig i takt.

Foto:

NORRKÖPING2010-09-09 03:00
Susanne Carlsson är elevassistent på Hagagymnasiet. Hon är också hjärnan bakom projektet Hagaborg. - Tanken är att eleverna ska lära känna varandra. Vi delar in de olika årskurserna i lag och sedan får de tävla mot varandra i olika grenar, säger hon.Snällt alternativ
Enligt Susanne Carlsson är tävlingen ett snällare alternativ till den mer primitiva nollningen - en företeelse som går ut på att äldre elever utsätter yngre elever för olika påhitt.- Det ska vara lite som Fångarna på fortet. Eleverna väljer olika stationer där de vill samla poäng. Aktiviteterna pågår både inne på arenan och utomhus, säger hon.Elevernas revansch
Eleverna samlar poäng i olika grenar som styltor, kasta stövel och lappleken. Den mest prestigefyllda grenen är dragkampen där eleverna tävlar mot lärarna. En gren som eleverna förlorade förra året men där de fick revansch i år.Bland eleverna på skolan är Hagaborg en uppskattad tävling som de flesta tycker är rolig.- Det är jättekul! Vi lär känna elever från andra klasser och årskurser som vi annars inte skulle ha lärt känna, säger Alice Glimsö som just deltagit i stylttävlingen.Elias Andersson och Jack Olsson går sista året på Hagagymnasiet. De tycker också att Hagaborg är ett lyckat arrangemang men saknar nollningen.- Om jag fick välja skulle jag välja nollning. Då fick de äldre eleverna visa vilka det var som bestämde, säger Jack Olsson med glimten i ögat.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om