Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Här ska det bli en ny pastarestaurang

Krögarparet Karin Elebring och Thomas Hallgren satsar vidare. I november ska deras nya pastarestaurang öppna, i korsningen mellan Drottninggatan och Hospitalsgatan.

NORRKÖPING2013-08-13 09:36

Det är i en byggnad med anor från 1700-talet, som denna nya restaurang ska etableras.

För de yngre kan den väl vara bekant som Svensk Fastighetsförmedlings hemvist under ett antal år.

Men för alla något äldre är detta utan tvivel Anderssons Bokhandels hus. Där höll den anrika bokhandeln till alltifrån mitten av 1800-talet fram till år 1986.

Laga pastan själva

Karin Elebring och Thomas Hallgren uppges för närvarande befinna sig i Kina. Men Magnus Malm på Magnentus bekräftar, att paret ska öppna den här restaurangen.

– Och de ska laga sin pasta själva. Så vi kommer att ha en pastamaskin därinne, säger han.

Det framgångsrika krögarparet Elebring/Hallgren, eller med andra ord Östgöta Kök, startade först eget på restaurang Knäppingen i Stadsmuseet. Där blev det succé med både luncher och á la carte.

Verksamheten expanderade sedan med Östgöta Kök på Ingelstaområdet; med lite lätt lyxig lunch samt även catering.

Sedan då Bagarstugan vid Skolgatan, i det nya Knäppingsborg. Följt av Bagarstugan Brasserie & Bageri, också i Knäppingsborg men här i nära anslutning till Swartzens valv.

Vad härnäst?

Gourmetrestaurangen Ardor på Hospitalsgatan öppnade 2011. Nu blir det alltså även pastarestaurang í den omedelbara närheten.

Och sedan då?

Därom veta vi intet, men spekulera går ju.

För vad kan Karin Elebring och Thomas Hallgren månne ha för sig i Kina?

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om