Frågan om vägföreningarna har väckt en hel del diskussioner den här hösten.
Enligt ett tjänstemannaförslag som tagits fram föreslås bland annat att bidragen till föreningarna ska dras in helt och hållet, men nu verkar det inte bli så.
Politikerna tycker inte att det är rätt väg att gå.
– Vi har sagt att vi ska behålla bidragen, sedan får vi se vilken nivå det blir på. Vi kanske behöver justera en del, men vad jag vet så är det ingen som vill ta bort dem helt, säger Karin Jonsson.
Enligt tjänstemannaförslaget ska också det kommunala övertagandet av vägföreningarna slopas. Dessutom föreslås vägföreningarna ta över ansvaret för vägbelysningen.
Något som mötts av kraftigt motstånd. Flera vägföreningar har gått samman och skickat in en skrivelse till kommunen där de förklarar att de inte går med på villkoren.
Förra veckan skulle tekniska nämnden och samhällsplaneringsnämnden ha fattat ett första beslut i frågan men det sköts upp.
Istället skickades ärendet tillbaka till tjänstemännen för vidare utredning.
– Det här är en komplex fråga. Framför allt är det här med belysningen väldigt knöligt och vi behöver se hur vi kan lösa det på bästa sätt. Vi behöver också titta mer på de ekonomiska delarna och göra bättre beräkningar. Vi jobbar på med det här nu och hoppas att vi kan ha ett nytt förslag i januari, säger Karin.
Frågan ska sedan upp i fullmäktige någon gång i början av nästa år.
Åby-Jursla vägförening är en av de föreningar som högt protesterat mot kommunens planer.
Under onsdagkvällen höll de ett medlemsmöte för att diskutera frågan.
Det blev ett välbesökt sådant. Över 150 personer var på plats i Åbylundskyrkan.
– Det visar att det finns ett stort intresse bland befolkningen i Åby för det här. Det var många inlägg och många synpunkter. Det här handlar om rättvisa och istället för att ta ett steg i rätt riktning går nu kommunen åt helt fel håll, säger Sture Valund, ordförande i Åby-Jursla vägförening.
Medlemmerna gav också styrelsen tummen upp att jobba vidare med frågan och kämpa för en lösning som de anser mer rättvis.
– Vi hade en omröstning och vi i styrelsen fick mandat att säga nej till de här tre förslagen och jobba för det. Vi fick även mandat att överklaga beslutet om det skulle gå igenom. Det här ger oss lite mer råg i ryggen, säger Sture Valund.