Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Här är godaste semlan i stan

Lottas konditori & bageri har godaste semlan i Norrköping – det röstades fram i den årliga omröstningen inför fettisdagen.

Semlor. De godaste i Norrköping har Lottas konditori & bageri på Smedjegatan.

Semlor. De godaste i Norrköping har Lottas konditori & bageri på Smedjegatan.

Foto: Göran Ström

NORRKÖPING2015-02-17 11:09

Det är Arla som för fjärde året i rad låtit semmeldiggare avgöra var den godaste semlan i stan finns. Över 14 000 röster, fördelat på 2 700 caféer och bagerier, har kommit in. Och godast i Norrköping sägs alltså Lottas konditori & bageri på Smedjegatan, vara.

– Jag började i liten skala med eget recept, men jag bakar på precis samma sätt nu som då. Fast det handlar om 2000 semlor, trillade för hand, säger ångermanländskan Lotta Claesson, som drivit bagerit i tre år och nu också har en butik i Finspång.

Ett missförstånd på redaktionen under tisdagen gjorde tyvärr att vi korade fjolårets vinnare, Café Kuriosa på Hörngatan, till vinnare en gång till. Det beklagar vi. Men vi konstaterar också att semlorna från båda ställena har fått toppbetyg i omröstningen.

– Det var inte kul att läsa när man kommit hem efter ett monsterpass i bageriet. Arla ringde ju redan igår och berättade att vi vunnit den här gången, berättar Lotta Claesson.

Och så var det det här med fettisdagen. Semlor finns att köpa redan efter jul, så hur är det egentligen med traditionerna?

– Vi börjar redan efter saffransbullarna. Visst, det känns som om alt flyter ut, även saffransbullarna efterfrågas i november, vilket jag kan tycka är tidigt. Men just semlor säljer vi faktiskt mest på tisdagarna, så det finns någon tradition där, säger Erika Nilsson på Café Kuriosa som definitivt säljer mest semlor just på – fettisdagen!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om