Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

"Har alldeles för mycket att göra"

En fjärdedel av de anställda på Migrationsverket har blivit trakasserade på arbetsplatsen. Majoriteten lider dessutom av kroppsliga besvär på grund av för mycket arbete. Det visar en undersökning som gjorts av arbetsmiljön på Migrationsverket, genom Fackförbundet ST.

Susanne Andersson och Helmut Moser, från fackförbundet ST, är båda oroliga över arbetsmiljön på Migrationsverket.

Susanne Andersson och Helmut Moser, från fackförbundet ST, är båda oroliga över arbetsmiljön på Migrationsverket.

Foto: Tetzlaff Jonas

NORRKÖPING2008-07-03 03:00
2007 gav Fackförbundet ST ett uppdrag till SCB att genomföra en omfattande undersökning av arbetsmiljön på bland annat Migrationsverket. - Det är en jättesatsning vi gör. Det är bra att kunna jämföra historiskt, säger Helmut Moser, styrelseledamot i ST inom Migrationsverket. Undersökningen visar på många negativa punkter. Bland annat anser 71 procent av de anställda på Migrationsverket att de har alldeles för mycket att göra. En fjärdedel har blivit usatta för trakasserier på arbetsplatsen, och 72 procent lider av kroppsliga besvär såsom sömnsvårigheter och olust att gå till arbetet. - Det är väldigt allvarligt när de anställda känner att de inte har någon lust att gå till arbetet, och enligt undersökningen är det nästan 23 procent som känner så, säger Susanne Andersson, ordförande i Fackförbundet ST. Kraftiga förändringar
Enligt undersökningen arbetar över hälften av de anställda övertid. Det är dessutom nästan 20 procent av dessa som inte fått någon ersättning för tiden. - Men just det är en förbättring om man kollar på tidigare undersökningar. Enligt förra undersökningen var det 28 procent som inte fått någon ersättning för övertid, säger Helmut Moser. Fackförbundet ST menar att det behövs kraftiga förändringar när det gäller arbetsmiljön på Migrationsverket. - Nu måste Migrationsverkets ledning ta tag i problemen och tillsammans med oss i facket göra en tydlig plan för hur arbetsmiljön ska förbättras, avslutar Susanne Andersson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om