Eftersom listan redan var tryckt och han insåg att folk kunde rösta på honom i tron att han stod till förfogande kände han att han skulle svika dem om han inte ställde upp.
I det läget hade SD i Norrköping redan lämnat in en ny lista till valmyndigheten, där Clara Aranda är förstanamnet och han själv inte finns med.
Båda listorna till kommunfullmäktige gäller nu. Väljarna avgör vem som ska få mest förtroende.
Relationen till Clara Aranda är "frostig". Att säga att det är utrett vore att vara oärlig, säger han.
När SD nyligen presenterade sina fokusfrågor var Felten inte där. Han var inte inbjuden.
Utifrån valresultatet får man samla ihop styrkorna och se till att man kan samarbeta på ett vettigt sätt, säger Felten.
Två olika falanger i ett parti är inte ovanligt, titta bara på Moderaterna, säger han, med diskussionen med Sophia Jarl och Fredrik Bergqvist.
– Men det är inte bra för något parti att hamna i den här situationen.
Om SD får uppåt 11,5 procent av rösterna i landet finns det också en möjlighet att Olle Felten med sin plats 45 på riksdagslistan kan bli riksdagsledamot.
Sverigedemokrat blev Felten vid årsskiftet 2012-2013, efter att i hela sitt liv varit moderat, och aktiv i kommunpolitiken i Vadstena där han bodde innan han kom till Norrköping. Här engagerade han sig mot byggplanerna i hamnområdet i Lindö.
I samma veva tyckte han att Moderaterna gick "ifrån sin själ, när man vände upp och ner på ideologin", och att den interna demokratin inte fungerade lokalt inom Norrköpingsmoderaterna. En motion som han lämnat in, mot byggplanerna, plockades bort.
Valet av SD förklarar han med att de "sammantaget har den bästa politiken". Dessutom var det bara SD som dök upp i Lindö för att "titta på hur det verkligen ser ut".
Olle Felten drog igång ett utvecklingsprojekt inom SD, för att bygga upp kunskapen om hur man arbetar politiskt och ta fram ett kommunpolitiskt program.
Där blev det motsättningar, två grupperingar uppstod. Felten säger att han har drivit att politiken ska byggas från grunden, att man ska ha ordentligt på fötterna när man lägger fram förslag. Det tålamodet upplever han att Clara Aranda och Markus Wiechel inte har.
Moskéer i Norrköping? Nej, säger Felten.
– Det är en kulturyttring som inte passar i det svenska samhället.